12 Ιανουαρίου, 2015

Είδα φως και μπήκα

του Κώστα Πατινιωτάκη Αν με ρωτούσαν 10 Ιανουαρίου 2014 πού θα βρίσκομαι του χρόνου, μπορώ να σας αραδιάσω πάνω από 100 διαφορετικές σκέψεις εκτός από μια.

Γράφει ο Κώστας Πατινιωτάκης

Αν με ρωτούσαν 10 Ιανουαρίου 2014 πού θα βρίσκομαι του χρόνου, μπορώ να σας αραδιάσω πάνω από 100 διαφορετικές σκέψεις εκτός από μια. Ότι θα τρέχω να κερδίσω το στοίχημα της γενιάς μου, διαβάζοντας οικονομικές εφημερίδες, παρακολουθώντας ειδήσεις, τρέχοντας στις γειτονιές με ερωτηματολόγια, απαντώντας σε ανησυχίες, μετρώντας τα λόγια μου, γιατί σε λίγο έχουμε εκλογές και πρέπει να προσέχω μιας και είμαι υποψήφιος.

Αλλά τι πρέπει ακριβώς να προσέχω; Κουστούμι με γραβάτα δεν χρειάζεται να φοράω, μιας και ποτέ δεν μου άρεσε. Καλά ξεκινάμε... Τσάντα δεν χρειάζεται να κρατάω, άρα θα συνεχίσω να έχω κρεμασμένο στην πλάτη μου το σακίδιο της δουλειάς μου. Πολύ ωραία συνεχίζουμε... Αισιόδοξοι συνεργάτες με πάθος για δουλειά για καινοτομίες υπάρχουν και μάλιστα στην ηλικία μου. Αρχίζει να υπάρχει το ιδανικό περιβάλλον. Η οικογένειά μου είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής. Τι άλλο θέλω;

Τι άλλο θέλω για να βρω φως και να τρυπώσω και εγώ. Ίσως έτσι σκεφτούν μερικοί και με το δίκιο τους. Πού πας με αυτούς; Ξέρεις ποιους έχουν από πίσω τους; Ξέρω ακριβώς ποιους έχουν από πίσω τους και ήρθε η ώρα της μεγάλης αποκάλυψης. Ανθρώπους που θέλουν να τα αλλάξουν όλα, χωρίς να γκρεμίσουν τη χώρα. Πολίτες που έχουν μάθει να μην γκρινιάζουν. Νέους που έχουν μάθει να προοδεύουν με τις ικανότητές τους. Επαγγελματίες που ξεχώρισαν για τις επιχειρηματικές τους καινοτομίες. Ρομαντικούς που βλέπουν την φύση και την γεωγραφική μας θέση σαν ευκαιρία. Αναλυτές που τους αρκεί η πρόσθεση και η αφαίρεση, για να εμφανίσουν αντικειμενικά νούμερα. Φιλόξενα μυαλά σε κάθε αδυναμία και ιδιαιτερότητα. Παιδαγωγούς που έχουν σαν σκοπό από πολύ νωρίς την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Φορολογούμενους που βλέπουν το δημόσιο σε μια κάρτα με άμεση πρόσβαση. Πρωταγωνιστές που τους αξίζει μια ευκαιρία.

Μια ευκαιρία που αξίζει να δώσω και στον εαυτό μου σαν ενεργός και χρήσιμος πολίτης. Αν τα καταφέρω με τον ίδιο μου τον εαυτό, το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και για τους άλλους. Είδα φως και μπήκα λοιπόν.

*Ο Κώστας Πατινιωτάκης είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών

12 Ιανουαρίου 2015