8 Σεπτεμβρίου, 2016

Η υπόθεση εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας δεν «σηκώνει»… τσιγάρο!

Εάν οι ελληνικές θάλασσες είχαν τόσες γόπες-ψάρια όσες γόπες-αποτσίγαρα, τότε θα ήμασταν ο πιο πλούσιος θαλάσσιος βιότοπος του πλανήτη, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα.

«Όσοι κόψουν το τσιγάρο θα δουν το δέρμα τους να καθαρίζει, τα πνευμόνια τους θα ανταποκρίνονται καλύτερα και η καρδιά τους θα γίνει ακόμα πιο δυνατή, για να δέχεται μηνύματα πιο καθαρά και όχι πίσω από ένα νέφος καπνού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμυράς, προτρέποντας τους καπνιστές να φροντίσουν την υγεία και ομορφιά τους.

Τι παράδειγμα δίνει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Πολάκης, όταν ανάβει τσιγάρο μάγκικα κι ωραία μέσα σε αίθουσα του Υπουργείου Υγείας, αναρωτήθηκε ο κ. Αμυράς και ζήτησε την άμεση αυστηρή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Τέλος, ο βουλευτής του Ποταμιού κάλεσε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κ ΑΝΕΛ να θυμηθούν όσα έλεγαν προεκλογικά για τον ΕΝΦΙΑ και να ζητήσουν από την κυβέρνηση την εξαίρεση από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ των ιδρυμάτων για τα παιδιά. Ενδεικτικά ανέφερε, ότι «το Χαμόγελο του Παιδιού καλείται να πληρώσει 60 χιλιάδες ευρώ, ενώ το ορφανοτροφείο θηλέων «Μέλισσα» που φιλοξενεί κακοποιημένα, βιασμένα και εγκαταλελειμμένα κορίτσια καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 20 χιλιάδες ευρώ».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: