26 Ιουλίου, 2016

«Η εκλεκτική συγγένειά σας με τον Καμμένο δεν αρμόζει στην Αριστερά που ξέρω»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας, που αφορά την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα στο εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του, ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Δημοκρατία απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση και θεσμική στερέωση. Εξάλλου η ποιότητα της δοκιμάζεται διαρκώς. Ευτυχώς, που κατά το περσινό δημοψήφισμα, το «όχι» αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του «ναι» και παραμείναμε στην Ευρώπη. Έτσι λοιπόν το plan Χ παρέμεινε, απλώς, ένα σενάριο στη νοσηρή φαντασία ορισμένων επικίνδυνων ανοήτων…».

Αναφέρθηκε επίσης στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Πρωθυπουργού να καταδικάσουν τον αήθη σχολιασμό του κυβερνητικού τους εταίρου κ. Καμμένου, στο πρόσωπο της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά.

«Δεν αντιλαμβάνομαι ποια είναι η εκλεκτική συγγένεια που σας συνδέει με τον κ. Καμμένο και με αυτό το ήθος. Δεν αντιλαμβάνομαι που έχει πάει η περίφημη ηθική ανωτερότητα της Αριστεράς. Εγώ αλλιώς την ξέρω την Αριστερά. Δεν μιλάμε για πολιτικές αντιθέσεις. Μιλάμε για ανθρωπιά...».

Σε σχέση με την συζητούμενη οδηγία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού είπε πως πρόκειται για μια σημαντική Ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία έρχεται ωστόσο με σημαντική καθυστέρηση.

Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στην περίφημη Γαλάζια Ανάπτυξη, τομείς της οποίας αφορούν την εξόρυξη υποθαλάσσιων υλικών, την ανάπτυξη εγκαταστάσεων υπεράκτιων αιολικών πάρκων και τις θαλάσσιες καλλιέργειες.

«Πρόκειται για βασικούς τομείς, στους οποίους η χώρα μας έχει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και μιας και αναζητούμε περισσότερο από ποτέ την υποστήριξη ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα, νομίζω πως είναι τομείς που η κυβέρνησή σας πρέπει να τρέξει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Ηρακλείου, σχολιάζοντας το άρθρ. 41, το οποίο αφορά το καθεστώς λειτουργίας των λατομείων, κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει επιτέλους νομοσχέδιο που να επιλύει συνολικά τα προβλήματα υποβάθμισης και καταστροφής του φυσικού πλούτου, που προκαλούνται από αυτού του είδους τις δραστηριότητες, υπενθυμίζοντας την κραυγαλέα περίπτωση στο Δυτικό άκρο της Κρήτης, δηλαδή τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι, όπου τα λατομεία συνεχίζουν ληστρικά να υποβαθμίζουν το τοπίο, δίπλα σε κάποιες από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας.

Σε σχέση με το άρθρο 61 του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, ανέφερε: «Ξαναβλέπουμε το ‘’έργο’’ με την COSCO, παραμονή του Πρωθυπουργικού ταξιδιού στην Κίνα. Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να τροποποιούμε μονομερώς διεθνείς συμφωνίες. Ανησυχούμε για την εδραίωση του κλίματος αναξιοπιστίας μας στους πιθανούς επενδυτές, καθώς και για την ανατροπή του προϋπολογισμού του 2016. Τυχόν ματαίωση της ιδιωτικοποίησης θα σημάνει νέους φόρους, μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ, για τους φορολογούμενους πολίτες».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

https://youtu.be/tJPq7BybIbY

Σπύρος Δανέλλης - Ηρακλείου