12 Ιανουαρίου, 2015

Γιατί κατεβαίνω με Το Ποτάμι

Του Γιάννη Βογιατζή Να κάνουμε την πατρίδα μας, τον μοναδικό αυτό παγκοσμίως τόπο, ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Γράφει ο Γιάννης Βογιατζής

Όταν δημιουργείται κάτι καινούργιο στη χώρα μας, στην αρχή όλοι επιφυλακτικοί και δύσπιστοι, περιμένουμε τις πρώτες κινήσεις, για να πάρουμε θέση, με σκωπτική συνήθως διάθεση. Έτσι και με Το Ποτάμι, με το που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, όλοι περίμεναν στη γωνία, για να λοιδορήσουν τη νέα προσπάθεια.

Τι έκπληξη όμως... αντί τα πρώτα βήματα να είναι επιφυλακτικά και δειλά, όπως είχαμε συνηθίσει με όλες τις προηγούμενες "νέες" πολιτικές κινήσεις, είδαμε μια πρωτοφανή δυναμικότητα με σαφείς και ολοκληρωμένες προτάσεις, σε όλους τους τομείς της ελληνικής πραγματικότητας. Είδαμε ένα κόμμα που δεν δίστασε να πει τα πράγματα με το όνομα τους από την αρχή, χωρίς να υπολογίζει το περίφημο "πολιτικό κόστος' που χρόνια τώρα κρατά το υπάρχον πολιτικό σύστημα σε ένα τέλμα.

Είδαμε νέα πρόσωπα, ανθρώπους της δουλειάς και όχι επαγγελματίες πολιτικούς, να χρησιμοποιούν τις δικές τους, καθημερινές εμπειρίες στη κοινωνία την πραγματική και όχι στη γυάλα που ζουν αυτοί που μας διοικούν χρόνια τώρα.

Γι' αυτό λοιπόν αποφάσισα να κατέβω με το ποτάμι, για να βοηθήσω με ό,τι δύναμη, δυνατότητες και κουράγιο έχω, ώστε να κάνουμε την πατρίδα μας, τον μοναδικό αυτό παγκοσμίως τόπο, ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

* Ο Γιάννης Βογιατζής υποψήφιος βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης

12 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά