12 Ιανουαρίου, 2015

Γιατί με σήκωσε από τον καναπέ, μου έδωσε όραμα

του Σταμάτη Τσοχατζή Ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων που μεγάλωσε σε μια Ελλάδα με κοινωνική και οικονομική άνθηση, χωρίς να ξέρει ότι ήταν «δανεική».

Γράφει ο Σταμάτης Τσοχατζής

Ανήκω στην γενιά των σαραντάρηδων που μεγάλωσε σε μια Ελλάδα με κοινωνική και οικονομική άνθηση, χωρίς να ξέρει ότι ήταν «δανεική».

Βέβαια, όλοι μας ξέραμε την διαπλοκή στο πολιτικό σκηνικό, τις μίζες, τους διορισμούς «των δικών τους παιδιών», τα σκάνδαλα και την διαπλοκή.

Όλοι ξέραμε και κανείς δεν αντιδρούσε. Το μότο ήταν «δεν αλλάζει τίποτα, έτσι ήταν και θα είναι στην Ελλάδα από την ίδρυσή της». Φτάσαμε λοιπόν στο χείλος του γκρεμού, στις πιο σημαντικές εκλογές της μεταπολίτευσης.

Η πολιτική και οι πολιτικοί που μας οδήγησαν έως εδώ έχουν ξεπεραστεί προ πολλού από την κοινωνία. Αδήριτη ανάγκη είναι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, από ανθρώπους χωρίς κομματικό παρελθόν, με φρέσκες ιδέες, με όρεξη για σκληρή δουλειά.

Είμαι παρών σε αυτή την δύσκολη εκλογική μάχη, με το ΠΟΤΑΜΙ, γιατί εκφράζει το νέο, το παραγωγικό, το συνθετικό, το δημιουργικό.

Για ένα νέο πατριωτισμό, που δεν θα εξαντλείται στην επίκληση του ένδοξου παρελθόντος, αλλά θα εμπνέεται από την πίστη στις δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων της.

*Ο Σταμάτης Τσοχατζής είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών

12 Ιανουαρίου 2015