14 Ιανουαρίου, 2015

«Γιατί κατεβαίνω με το Ποτάμι»

της Ευαγγελίας Μιμίκου Το Ποτάμι μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω για πρώτη φορά ενεργά στην προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, θεώρησα τιμή και χρέος μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα αυτό, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι εμείς οι πολίτες μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα.

Γράφει η Ευαγγελία Μιμίκου

Αποφάσισα να κατέβω ως υποψήφια βουλευτής στο Νομό Ευβοίας με το Ποτάμι γιατί είναι ένα νέο πολιτικό κίνημα, ανεξάρτητο από κομματικά συμφέροντα και κομματικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητο από συντεχνίες και συνδικαλιστικά συμφέροντα, ξένο προς το παλαιό κομματικό σύστημα.

Το Ποτάμι είναι το κίνημα που ξεπήδησε μέσα από την κοινωνία των πολιτών, που εργάζονται σκληρά, που δημιουργούν, που παράγουν, που καινοτομούν, που δεν έχουν προστάτες μέσα στο κομματικό σύστημα, που δεν εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα, που είναι ικανοί, θαρραλέοι, μελετημένοι, λογικοί, που δεν εξαρτώνται από την πολιτική, που θέλουν να τ’αλλάξουν όλα, που διεκδικούν νέο ήθος στην πολιτική, που θέλουν τη ζωή που τους αξίζει.

Κατεβαίνω με το Ποτάμι διότι κουράστηκα να μην συμμετέχω, να αφήνω την ζωή τη δική μου και των παιδιών μου στα χέρια ανίκανων, ανεπάγγελτων, συμφεροντολόγων, γυρολόγων και μετρίων, να κάνω κριτική εναντίον του νοσηρού κομματικού συστήματος χωρίς αποτέλεσμα, να χρειάζεται κάθε φορά να διεκδικώ τα αυτονόητα, να εξαπατώμαι και να απαξιώνομαι από το σύστημα ως πολίτης και ως άνθρωπος, να ακούω ότι τίποτε δεν γίνεται.

Το Ποτάμι κατέθεσε τις αρχές του, κοινωνική και φορολογική ισότητα και δικαιοσύνη, κατάργηση των προνομίων των πολιτικών και των ισχυρών, βελτίωση των νόμων, εξελιγμένο Δημόσιο στην υπηρεσία του πολίτη, απελευθερωμένο από τη γραφειοκρατία, τις κομματικές παρεμβάσεις και τα ρουσφέτια, ανοιχτά Πανεπιστήμια, απαλλαγμένα από τα κόμματα, έρευνα, καινοτομία, αμφισβήτηση, μάθηση, ανάπτυξη, παραγωγή, προσέλκυση επενδύσεων, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Αυτές τις αρχές θέλω να υπηρετήσω για το καλό της χώρας.

Το Ποτάμι μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω για πρώτη φορά ενεργά στην προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού σκηνικού, θεώρησα τιμή και χρέος μου να ανταποκριθώ στο κάλεσμα αυτό, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι εμείς οι πολίτες μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τα αλλάξουμε όλα.

* Η Ευαγγελία Μιμίκου είναι υποψήφια βουλευτής στην Εύβοια

14 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά