14 Ιανουαρίου, 2015

Μα είναι αυτονόητο!

της Νίκης Φτυλιτάκη Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να με ρωτάει: «Γιατί με το ΠΟΤΑΜΙ»; Μου φαίνεται τόσο αυτονόητο, αλλά πάλι σκέφτομαι ότι πριν από τις 26 Φεβρουαρίου του 2013 – οπότε και γεννήθηκε το κίνημα μας – το αυτονόητο δεν ακουγόταν πουθενά.

Γράφει η Νίκη Φτυλιτάκη

Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να με ρωτάει: «Γιατί με το ΠΟΤΑΜΙ»; Μου φαίνεται τόσο αυτονόητο, αλλά πάλι σκέφτομαι ότι πριν από τις 26 Φεβρουαρίου του 2013 – οπότε και γεννήθηκε το κίνημα μας – το αυτονόητο δεν ακουγόταν πουθενά. Η λογική, ο ρεαλισμός και η αλήθεια, αποφεύγονταν εσκεμμένα από το παλαιό μας πολιτικό σύστημα, θεωρώντας ότι ο κόσμος που τους άκουγε ήθελε να παρασύρεται από τον λαϊκισμό τους. Με την ίδρυση του Ποταμιού άκουσα για πρώτη φορά καθαρές κουβέντες από μη πολιτικούς. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά μάλλον όχι.

Ας απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα: «Γιατί με το ΠΟΤΑΜΙ;» διότι το αυτονόητο πρέπει τελικά να ακούγεται.
Με το Ποτάμι γιατί ένιωσα την ανάγκη να στηρίξω την πρώτη φωνή στην πολιτική που τόλμησε να μου πει την αλήθεια, χωρίς καμία πρόθεση να λαϊκίσει για να μαζέψει ψήφους. Προτείνοντας μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι εύκολες για κανένα αλλά που πρέπει να γίνουν με όποιο κόστος, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Μαζί με το Ποτάμι γιατί αναζητάει τις λύσεις συνεχώς, χωρίς να παραμένει βουρκωμένο σε παλαιές πολιτικές και ιδεολογίες που δεν οδήγησαν πουθενά. Χωρίς ταμπέλες και καθορισμό βάσει συντεταγμένων της ταυτότητας μας, γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει, αλλά οι αρχές, οι αξίες και οι πράξεις μας.

Μέσα στο Ποτάμι γιατί αποφάσισα να συμβάλλω, στην προτροπή του επικεφαλής μας και των ανθρώπων που τον ακολούθησαν, να μπουν νέοι άνθρωποι στο πολιτικό σκηνικό και να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Γιατί οι συνέπειες των αποφάσεων που θα ληφθούν στις 26 του Γενάρη, θα ορίσουν το δικό μου μέλλον και θέλω να είμαι παρούσα, θέλω να ξέρω ότι προσπάθησα και δεν έμεινα αμέτοχη στην πιο κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μου μετά την Μεταπολίτευση.

Μαζί γινόμαστε ΠΟΤΑΜΙ για την ανανέωση του παλιού κομματικού συστήματος, την επαναφορά της αξίας της πολιτικής ως ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας και όχι ως καριέρα.

Μη φοβάστε το ΠΟΤΑΜΙ. Είμαστε αυτό που φαίνεται, φέρνουμε την αλήθεια, τις αξίες και το νέο ήθος στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

*Η Νίκη Φτυλιτάκη είναι υποψήφια Χανίων

14 Ιανουαρίου 2015