15 Δεκεμβρίου, 2015

Για μια χούφτα ευρώ: αυτός θα έπρεπε να είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου

Ομιλία του Γιώργου Αμυρά στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τα προαπαιτούμενα

Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταπίνει αμάσητα όλα τα ωμά ψέματα, που επί μήνες είχε πλημμυρίσει την ελληνική κοινωνία, τα κόμματα, τους ανθρώπους όλους. Πώς λέγεται αυτό, να εφαρμόζεις κατά γράμμα αυτά που την ίδια στιγμή καταγγέλλεις; Νομικά απάτη, λαϊκά κωλοτούμπα και ιατρικώς, ας μας το πουν οι επιστήμονες», είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου περί διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στο ενιαίο μισθολόγιο, λέγοντας ότι «η αξιολόγηση δεν μπορεί να συνδέεται μόνο με τη χειροτέρευση των μισθών, αλλά και το αντίστροφο. Είναι η τρίτη φορά, που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε το ενιαίο μισθολόγιο στην ελληνική δημόσια διοίκηση και πάλι με εξαιρέσεις, όπως εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ και Ιερωμένοι.»

Για τα κόκκινα δάνεια είπε, «πρέπει να τα δούμε σε σύνδεση με το επιχειρείν. Πώς ο Έλληνας επιχειρηματίας θα ανταγωνιστεί τον Ευρωπαίο, όταν για το ίδιο επάγγελμα και τον ίδιο τζίρο ένας Άγγλος φορολογείται με 13,36% και ο Έλληνας με 42,2%;».

Τέλος, ο κ. Αμυράς αναφερόμενος και στο σκάνδαλό της VW είπε «είμαστε η μόνη χώρα από τις 28 που δεν έχουμε διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση» και έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας «το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοίνωσε το περίφημο "δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Μετά από 122 χρόνια τελούμε ακόμα σε πτώχευση κυρίως πολιτισμική με βασική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διότι είπαν ψέματα στον κόσμο και συνεχίζουν να λένε ψέματα και να μας παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας: