9 Μαρτίου, 2016

«Η υποκρισία της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια»

«Οποιαδήποτε εταιρεία διαθέτει κεφάλαιο 100.000 ευρώ, θα μπορεί να αγοράσει τα δάνεια των Ελλήνων πολιτών. Αυτή είναι η ευαισθησία των βουλευτών της κυβέρνησης Συριζανελ απέναντι στους πολίτες, που λίγο καιρό πριν διαλαλούσαν, ότι δεν πρόκειται να δώσουν τα δάνεια στα γαμψά νύχια των τραπεζιτών. Τώρα η κυβέρνηση τα δίνει στις συνέργειες των ενεχυροδανειστών», είπε ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε ρευστά τα πράγματα στο προσφυγικό και είπε «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η UNICEF αντιδρούν για τη διάταξη στο κείμενο των συμπερασμάτων της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, με την οποία θα γίνεται η ανταλλαγή προσφύγων» και διερωτήθηκε, αν έχει ελεγχθεί η διαδικασία ανταλλαγής προσφύγων, ώστε να είναι συμβατή και σύννομη προς το Διεθνές Δίκαιο.

Τέλος, ο βουλευτής επεσήμανε τον κίνδυνο σύνδεσης του προσφυγικού ζητήματος με Εθνικά θέματα τόσο της χώρας μας, όσο και της Κύπρου, η οποία ενώ είχε μπλοκάρει από το 2009 πέντε διαπραγματευτικά κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα με βάση την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής γίνεται λόγος για επιτάχυνση της διαδικασίας αυτών των κεφαλαίων.

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθηνών