20 Μαΐου, 2016

«Φόροι made in SYRIZANEL»

Αδίκως ξόδεψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 7,5 χιλιάδες σελίδες και 2 εκατομμύρια λέξεις για το νέο μνημόνιο, καθώς θα αρκούσαν 2 μόνο λέξεις: "πολιτικοί απατεώνες", τόνισε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, στην Επιτροπή της Βουλής, που συζητείται το νομοσχέδιο για την Εφαρμογή της Συμφωνίας και τους δημοσιονομικούς στόχους. Τεκμηριώνοντας την άποψή του, ο βουλευτής μίλησε για τις αυξήσεις σε Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και σε ΦΠΑ‌.

Ο κ. Αμυράς υπενθύμισε τα «μεγάλα λόγια» του κ. Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης και πρότεινε να υιοθετήσει η πλειοψηφία μια διάταξη, που θα καταργεί την αναδρομικότητα στην περικοπή του ΕΚΑΣ, επισημαίνοντας, ότι «αποτελεί ντροπή να δέχονται πρώτοι τα πλήγματα του μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οικονομικά ασθενέστεροι».

Τέλος, ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού, αναφερόμενος στον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε πως «είναι δείγμα ότι κανείς στο εξωτερικό δεν εμπιστεύεται την παρούσα κυβέρνηση και εμφανίζει την Ελλάδα ως μια μονίμως μη κανονική χώρα. Στην ουσία η πρόβλεψη για τον «κόφτη» έως το 2% ΑΕΠ σημαίνει μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ τον χρόνο, που θα κόβονται από μισθούς και συντάξεις».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας