12 Φεβρουαρίου, 2016

Εξηγήσεις για την Αυγή και το ραδιόφωνο στο κόκκινο

«Ο κ. Φίλης οφείλει να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες της τέως Προέδρου της Βουλής, κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, για τον "πακτωλό χρημάτων", που ο ίδιος φέρεται να διαχειρίστηκε την εποχή που ήταν διευθυντής της εφημερίδας Αυγή»

Αυτά είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, διερωτώμενος αν η κ. Κωνσταντοπούλου, ως στενή του σύντροφος, γνωρίζει κάτι παραπάνω και μιλάει για μια νέα διαπλοκή που χτίστηκε μέσα από την Αυγή.

Ο κ. Αμυράς ανέγνωσε τον ισολογισμό του 2013 του κομματικού ραδιοφώνου του Συριζα, βάσει του οποίου φαίνεται ότι χρωστάει σε ασφαλιστικά ταμεία 974.915 ευρώ. Τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα είναι συμμέτοχος στη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων και για να τα καλύψει στρέφεται στη μείωση συντάξεων.

Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός με τζίρο 86.587 ευρώ το χρόνο εμφανίζει χρέη ύψους 5.639.076 ευρώ και ζήτησε να μάθει με ποιο τρόπο λειτουργεί και από πού χρηματοδοτείται.

Τέλος, ο κ. Αμυράς αναφερόμενος στη ρύθμιση, που αφορά στο Μέγαρο Μουσικής, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει όλους τους ισολογισμούς και τις εκθέσεις των Ορκωτών Λογιστών από την ίδρυση του Μεγάρου μέχρι σήμερα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, λέγοντας ότι «τόσα χρόνια ως αντιπολίτευση δηλητηριάζατε το λαό ότι θα κυνηγήσετε τη διαπλοκή και τώρα που είστε στην εξουσία ακολουθείτε το γνωστό σε όλους στρίβειν δια του αρραβώνος».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας