9 Μαρτίου, 2015

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην ανανέωση άδειας οδήγησης για επαγγελματίες οδηγούς

Ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κυριάκος Χαρακίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας σχετικά με τις σοβαρές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην ανανέωση άδειας οδήγησης για τους επαγγελματίες οδηγούς.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κυριάκος Χαρακίδης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας σχετικά με τις σοβαρές καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην ανανέωση άδειας οδήγησης για τους επαγγελματίες οδηγούς. Συγκεκριμένα οι αρμόδιες Επιτροπές, οι οποίες είναι υποστελεχωμένες, δεν λειτουργούν για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να εντείνεται η εργασιακή ανασφάλεια για τους επαγγελματίες οδηγούς στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Τουρισμού και Ναυτιλίας κ. Γ.Σταθάκη

ΘΕΜΑ: «Μεγάλες καθυστερήσεις στην ανανέωση άδειας οδήγησης για επαγγελματίες οδηγούς»

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΠΔ 51/2012), ο κάτοχος άδειας οδήγησης της οποίας η ισχύς ανεστάλη για λόγους υγείας, παραπέμπεται σε Δευτεροβάθμια Ιατρική Εξέταση (ΔΙΕ), προκειμένου να του χορηγηθεί εκ νέου. Σε αυτή την κατηγορία αναπόφευκτα μπορεί να περιλαμβάνονται και επαγγελματίες οδηγοί, για τους οποίους η κατοχή άδειας οδήγησης συνδέεται άμεσα με τον βιοπορισμό τους στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι αρμόδιες Επιτροπές, που είναι επιφορτισμένες με τη διενέργεια της εν λόγω εξέτασης, δεν λειτουργούν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Το πρόβλημα επιτείνεται λόγω σοβαρής υποστελέχωσής τους, αφήνοντας στον αέρα, χωρίς άδεια οδήγησης, μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, για τη συγκεκριμένη Επιτροπή υπάρχει λίστα αναμονής 250 ατόμων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πού οφείλονται οι σοβαρές καθυστερήσεις στη λειτουργία των εν λόγω Επιτροπών;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα και να παύσει η ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών επαγγελματιών στις λίστες αναμονής;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κυριάκος Χαρακίδης - Δράμας

9 Μαρτίου 2015