8 Ιουλίου, 2015

Επίκαιρη Ερώτηση για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας από τον Ιούλιου και μέχρι τα τέλη του 2015 ζητά να μάθει ο Κυριάκος Χαρακίδης, βουλευτής Δράμας, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας από τον Ιούλιου και μέχρι τα τέλη του 2015 ζητά να μάθει ο Κ. Χαρακίδης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακίδης ζητά να ενημερωθεί για τις ανελαστικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, εσωτερικές και εξωτερικές (δάνεια, ομόλογα, μισθοί, συντάξεις, επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) για τους μήνες από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζει δε την λήξη του δεύτερου χρηματοδοτικού προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας μας, τα οριακά ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: Χρηματοδοτικές υποχρεώσεις Ελληνικού Δημοσίου Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015

Η δανειοδότηση της χώρας από το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης έληξε, χωρίς να έχει υπάρξει προηγουμένως συμφωνία νέας παράτασης, ούτε και συμφωνία για νέο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αθέτησε την πληρωμή της δόσης του 1,56 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έληγε στις 30 Ιουνίου. Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι σε οριακό σημείο και για την καταβολή των μισθών και συντάξεων - εν μέσω κλειστών τραπεζών - υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες στην εξασφάλιση των χρημάτων για την πληρωμή τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανελαστικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, εσωτερικές και εξωτερικές (δάνεια, ομόλογα, μισθοί, συντάξεις, επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.) για τους μήνες από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους;

Ο ερωτών βουλευτής
Κυριάκος Χαρακίδης - Δράμας

9 Ιουλίου 2015