15 Νοεμβρίου, 2017

Εάν πάλι παγώσουν οι πρόσφυγες να παραιτηθεί ο υπεύθυνος αναπληρωτής Υπουργός

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, στη συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ, σχετικά με το σχέδιο για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών του χειμώνα για τους πρόσφυγες. «Είναι θετικό και προς τιμήν του αναπληρωτή Υπουργού ότι σε αυτόν τον επιμερισμό ευθυνών τόσο μεταξύ στελεχών της ελλ. κυβέρνησης, όσο και μεταξύ της κυβέρνησης και της Ευρ. Επιτροπής, ο κ Χαρίτσης όχι μόνο επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της κυβέρνησης, αλλά αναλαμβάνει και την ευθύνη της επάρκειάς της.»

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

Κύριε Επίτροπε,
Σήμερα το Κοινοβούλιο και η Επιτροπή εκφράζουμε την ανησυχία μας ως προς την επαρκή προετοιμασία των ελληνικών αρχών για τον χειμώνα που έρχεται.
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα το κυβερνών κόμμα σπαράσσεται από διαφωνίες με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ Μουζάλα για το αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, για την αναγκαιότητα καταγραφής των εισερχόμενων, για τη χρησιμότητα της κοινής δήλωσης με την Τουρκία. Δήλωσης που ακριβώς επειδή δεν υλοποιείται από τη μεριά μας για γραφειοκρατικούς, διοικητικούς ή άλλους λόγους, οι πρόσφυγες και οι οικονομικοί μετανάστες συσσωρεύονται στα νησιά οδηγώντας σε μη ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
Και μόλις προχθές ο αρμόδιος για τα κονδύλια αναπλ. Υπουργός Oικονομικών κ Χαρίτσης μας διαβεβαίωσε -και διαβάζω τα δικά του λόγια- «Η υλοποίηση των έργων για τα hotspots προχωράει κανονικά».
Να δεχτώ πως η ανησυχία μας είναι υπερβολική και πως πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στην ελλ. κυβέρνηση, με μια επιφύλαξη: Εάν ζήσουμε μια επανάληψη της περσινής τραγικής κατάστασης, να απαιτήσουμε εκ μέρους των ευρωπαίων πολιτών, που δεν ανέχονται μετά από τη διάθεση 1,3 δις ευρώ στην Ελλάδα να μην μπορούμε να διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες σε ελάχιστες χιλιάδες ανθρώπων, την παραίτηση του υπεύθυνου υπουργού Οικονομικών και την ανάληψη από την Ελλάδα των συγκεκριμένων ευθυνών της για τις διοικητικές της αδυναμίες.

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο το βίντεο:

Σχετικά