25 Ιουνίου, 2015

Δέσμευση Ξανθού σε Μπαργιώτα για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ανέδειξε το μείζον θέμα της επισφαλούς λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ.

Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, ανέδειξε το μείζον θέμα της επισφαλούς λειτουργίας των Πολυδύναμων Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων του ΚΕΘΕΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα, το έργο που παράγεται από τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα, Καλαμάτα και Μυτιλήνη είναι σπουδαίο. Βάσει του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ η λειτουργία τους πρέπει να λήξει την 21.07.2015. Το ΚΕΘΕΑ έχει ζητήσει την πρόσληψη 42 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτώ μηνών, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΚΕΘΕΑ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Ξάνθος, δεσμεύτηκε, μέχρι να προετοιμαστεί μια μονιμότερη λύση στο πρόβλημα, να εκδοθεί προκήρυξη οχτάμηνων συμβάσεων, για να εξακολουθήσει η λειτουργία των Κέντρων. Τόνισε πως «ήδη έχει υπογραφεί από την Οικονομική Διεύθυνση του Υπουργείου το σχετικό αίτημα. Στην συνέχεια θα υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα και τον Αναπληρωτή Υπουργό και θα πάει στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα βγει η ΠΥΣ».

Στην δευτερολογία του ο κ. Μπαργιώτας τόνισε την προσφορά του ΚΕΘΕΑ Λάρισας σε ανθρώπους εξαρτημένους από το αλκοόλ, αλλά και στις οικογένειες τους. Όπως είπε, το συγκεκριμένο κέντρο είναι το μοναδικό στη Θεσσαλία που προσφέρει βοήθεια σε αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας. Μάλιστα, επαίνεσε την προσφορά των υπαλλήλων, οι οποίοι κάτω από έντονες λειτουργικές ελλείψεις προσπαθούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Κλείνοντας, τόνισε πως «πέρα από τις πολλές, θετικές, αλλά καμιά φορά μαξιμαλιστικές εξαγγελίες το Υπουργείο Υγείας δεν έχει νομοθετήσει μέχρι σήμερα για τα τεράστια προβλήματα του χώρου». Ο αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε πως το Υπουργείο θα καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για την προσβασιμότητα των πολιτών στο σύστημα υγείας, την ενίσχυση και στήριξη των δομών και κυρίως τη διαφανή και δημοκρατική διακυβέρνηση του συστήματος.

*O Κωνσταντίνος Μπαργιώτας είναι βουλευτής Λάρισας

25 Ιουνίου 2015

Σχετικά