27 Οκτωβρίου, 2016

Δεν στηρίζεται με διώξεις δημοσιογράφων η δημοκρατία στην Τουρκία αλλά με την ενίσχυση του κοσμικού κράτους

Τα παραπάνω τόνισε ο Μίλτος Κύρκος αντιπρόεδρος της διακοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας ΕΕ-Τουρκίας στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του ΕΚ για την ελευθερία του τύπου στην Τουρκία.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση

«Δεν θα επαναλάβω τα περιεχόμενά του ουσιαστικού ψηφίσματος μας.

Θα τονίσω όμως την απόλυτη αλληλεγγύη μας με τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών και όλα τα πολιτικά κόμματα που υπερασπίστηκαν την τουρκική δημοκρατία το βράδυ της 15 Ιουλίου.

Και θα προσθέσω πως ούτε ταιριάζουν στην Τουρκία όσα γίνονται τους τελευταίους μήνες, ούτε θα φέρουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Μπορεί να δίνουν μια ψευδαίσθηση απόλυτης εξουσίας αλλά δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα.

Το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών αποδεικνύεται ισχυρότατο καθώς με κάθε δημοσιογράφο που μπαίνει στη φυλακή χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία, εκατοντάδες νέοι πολίτες συμμετέχουν στα κινήματα συμπαράστασης με τα οποία και εμείς ενώνουμε τη φωνή μας.

Και με το πραξικόπημα έγινε φανερό πως η τουρκική δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την ελεύθερη ενημέρωση, την έκφραση γνώμης η τις δίκαιες δίκες αλλά από τις συγκρούσεις συμφερόντων ισχυρών ομάδων που απειλούν από την ίδια αφετηρία τη δημοκρατία.

Κλείνω με τα λόγια του αντιπροέδρου της Τουρκικής εθνοσυνέλευσης Ακιφ Χαμζατσεμπι: «Ο μόνος τρόπος θωράκισης της δημοκρατία είναι η αποφασιστική ενίσχυση του κοσμικού κράτους»

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Σχετικά