8 Ιουλίου, 2016

Χρυσή ισορροπία μεταξύ υπεράκτιας εξόρυξης υδρογονανθράκων και υπεραξίας των θαλασσών μας

Ένας θιβετιανός μοναχός επί 13 χρόνια θα είχε βρει τη ζεν κατάσταση! Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε τόσα και παραπάνω ίσως χρόνια διαβουλευόμενοι για το νέο λατομικό νομοσχέδιο, με την παρούσα κυβέρνηση να φέρνει για μια ακόμα φορά αποσπασματικές ρυθμίσεις για λατομικά θέματα μαζί με την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την ασφαλή υπεράκτια εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, σε σχετική συζήτηση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, παρουσιάζοντας με νηφαλιότητα και τεκμηριωμένα τη θέση του κόμματος για την «χρυσή ισορροπία» μεταξύ ασφαλούς αξιοποίησης του ορυκτού μας πλούτου από την μια και της τουριστικής υπεραξίας, που έχουν οι θάλασσές μας από την άλλη. Πάντα, όμως, η εξόρυξη αυτή μπορεί να επιτραπεί εκτός ειδικών θαλάσσιων ζωνών προστασίας με κατεύθυνση την συνολική απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Ο κ. Αμυράς παρουσίασε επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις ανά τον κόσμο στον τομέα της θαλάσσιας εξόρυξης και τις αποφάσεις χωρών, όπως η Ισπανία, η Κροατία, η Γαλλία αλλά και οι Η.Π.Α., που θέτουν περιορισμούς και προσανατολίζονται στον συνολικό ενεργειακό μετασχηματισμό των οικονομιών τους.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας