29 Νοεμβρίου, 2017

«Χωρίς πυξίδα σε ένα απαιτητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον»

«Τα ολοένα συχνότερα και εντονότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, που παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο αποτελούν μια δριμεία υπενθύμιση του επείγοντος των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε» τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στην ενημέρωση για την 23η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP 23), που έλαβε χώρα στη Βόννη στο διάστημα από 6-17/11/2017.

Ο Γιώργος Αμυράς επεσήμανε, ότι τη στιγμή, που η Ευρώπη βρίσκεται στην πρωτοπορία στις ενέργειες για την αναστροφή των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την εφαρμογή «πράσινων» πολιτικών, η χώρα μας κινείται χωρίς πλάνο και σχέδιο στις περιβαλλοντικές και ενεργειακές πολιτικές καθώς, ενώ ήδη από τον Μάρτιο του 2012 έχει εκπονηθεί σχέδιο μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού ουδέποτε επικαιροποιήθηκε το σχέδιο αυτό μέχρι σήμερα ούτε επικυρώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, παράλληλα δε. ανέδειξε το γεγονός, ότι η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση σε αριθμό ανοικτών περιβαλλοντικών υποθέσεων ενώπιον του ΔΕΕ ενώ ήδη τα πρόστιμα, που μας έχουν επιβληθεί για περιβαλλοντικές παραβάσεις ανέρχονται σε 37 εκ. ευρώ.

Παράλληλα ο Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στη δυνατότητα της χώρας μας να αναστρέψει την παρούσα αρνητική κατάσταση στις επόμενες δεκαετίες, προτείνοντας την υιοθέτηση «πράσινων» ενεργειακών πολιτικών για την χώρα μας, που θα αποδειχθούν ωφέλιμες όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά