18 Ιουνίου, 2015

Αρνείται το Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να στηρίξει το Δ. Κάτω Νευροκοπίου για το χώρο φυτοϋγειονομικής ταφής υπολειμμάτων πατάτας

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή με ερώτηση του στις 11 Μαΐου και αναφορά στις 4 Ιουνίου του 2015 ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Αναρμοδιότητα δηλώνει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως προς την συνδρομή για την δημιουργία του αναγκαίου χώρου φυτοϋγειονομικής ταφής υπολειμμάτων πατάτας.

Το θέμα είχε φέρει στη Βουλή με ερώτηση του στις 11 Μαΐου και αναφορά στις 4 Ιουνίου του 2015 ο Βουλευτής Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης.

Όπως επισημαίνει το αρμόδιο Υπουργείο στην απάντηση του προς τον κ. Χαρακίδη το Υπουργείο δεν είναι αρμόδιο ούτε για τις σχετικές μελέτες που απαιτούνται ούτε για την δημιουργία χώρων φυτοϋγειονομικής ταφής.

Επιλέγει έτσι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και ενέργειας να αφήσει χωρίς κανένα στήριγμα ορεινούς μειονεκτικούς Δήμους με περιορισμένους πόρους και έλλειψη κατάλληλου επιστημονικού ανθρώπινου δυναμικού. Και μάλιστα σε ένα κρίσιμο πεδίο όπως είναι αυτό της αγροτικής παραγωγής, τόσο αναγκαία για την χώρα μας, τόσο σημαντική τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε τις υποχρεώσεις της πολιτείας δια μέσω και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των αιρετών περιφερειών για την υποστήριξη των Δήμων ελλείψη των αναγκαίων πόρων, όπως επίσης και την υποχρέωση της σημερινή Κυβέρνησης που επιλέγει να οχυρωθεί στο τυπικό και όχι στο ουσιαστικό.

Διαβάστε την απάντηση του υπουργείου εδώ:

*O Κυριάκος Χαρακίδης είναι βουλευτής Δράμας

18 Ιουνίου 2015