22 Σεπτεμβρίου, 2016

«Από την μια η ΕΡΤ, από την άλλη τα βοσκοτόπια»

Πριν από ένα χρόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτούσαν τη διοίκηση της ΕΡΤ, όταν αυτή δεσμευόταν ενώπιον της Βουλής, ότι έως τον Απρίλιο του 2016 η ΕΡΤ θα είχε δικό της δίκτυο ψηφιακών πομπών και θα διέκοπτε τη φιλοξενία της από την DIGEA ως εξαιρετικά ακριβή λύση κόστους 1,5 εκ. ευρώ ετησίως.

Αυτά πριν ένα χρόνο, γιατί σήμερα η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης με απόφασή της (αρ. πρωτ 16053) ενέκρινε την πληρωμή 201.771 ευρώ ως νέα δόση προς την DIGEA, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό προμήθειας δικών της ψηφιακών πομπών.

Ο βουλευτής Β' Αθήνας με το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, που αποκάλυψε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι ο φαύλος κύκλος απωλειών για την ΕΡΤ διαιωνίζεται παρά τα ηρωικά και πένθιμα που κατά καιρούς υποστηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζήτησε εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και ρώτησε πότε επιτέλους η ΕΡΤ θα απεξαρτηθεί από την DIGEA.

Σχετικά με το συζητούμενο νομοσχέδιο των δασικών συνεταιρισμών, ο κ. Αμυράς ζήτησε από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνη να στείλει τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στα βοσκοτόπια Καλογρίτσα στην Ιθάκη, ώστε να ελέγξουν τις καταγγελίες για κλειστούς και σιδερόφρακτους δασικούς δρόμους, που αναδείχτηκαν μέσα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ του ALPHA. Τι θα γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς, αναρωτήθηκε ο εισηγητής του Ποταμιού και επεσήμανε με προβληματισμό την χθεσινή παραίτηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος διαφώνησε με τον υπουργό κ. Τόσκα για τις κρίσεις των αξιωματικών.

Μυρίζει παντού παλαιοκομματικούρα, σχολίασε ο κ. Αμυράς.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας

Σχετικά