18 Ιανουαρίου, 2015

Η ανιδιοτελής συνεργασία δεν αποτελεί ουτοπία

του Δημήτρη Τούσης Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ανιδιοτελής συνεργασία δεν αποτελεί ουτοπία και πώς το κοινό συμφέρον μπορεί και στέκεται πάνω από κάθε είδους μικροπολιτικές και συμφέροντα.

Γράφει ο Δημήτρης Τούσης

Το Ποτάμι τους τελευταίους μήνες απέδειξε ότι μπορεί να συμβάλει στην νέα πορεία που όλοι επιθυμούμε για την χώρα μας.

Έδωσε το έναυσμα σε νέους ανθρώπους να συναντηθούν και να συζητήσουν εποικοδομητικά για τα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου μας.

Υιοθετώντας δημοκρατικές διαδικασίες πρωτοφανείς για την χώρα μας, απέδειξε έμπρακτα μέσα από ειλικρινή διάλογο ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά, πολύ περισσότερα από τα ελάχιστα που μας χωρίζουν, αποδεικνύοντας ότι οι υψηλοί τόνοι και η πόλωση δεν έχουν θέση στην σημερινή Ελλάδα.

Οι διαφανείς πρακτικές του έπεισαν αμέσως την κοινωνία και χιλιάδες πολίτες από όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις πλησίασαν και συμμετείχαν σε έναν ζωηρό διάλογο για τα μείζονα προβλήματα της χώρας. Αποκλεισμοί απόψεων και κεντρικές γραμμές δεν υπήρξαν, παρά μόνο όρεξη για δουλειά και πάθος για λύσεις που μπορούν να απαλύνουν τα καθημερινά προβλήματα τις κοινωνίας που ζούμε.

Οι 99 προτάσεις για την διακυβέρνηση της χώρας, αποτέλεσμα του έως τώρα ανοιχτού διαλόγου, αντικατοπτρίζουν την έως σήμερα συλλογική προσπάθεια αφού καθένας μπορεί να βρει κομμάτι του εαυτού του μέσα σε αυτές.

Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι η ανιδιοτελής συνεργασία δεν αποτελεί ουτοπία και πώς το κοινό συμφέρον μπορεί και στέκεται πάνω από κάθε είδους μικροπολιτικές και συμφέροντα.

Και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια πάνω στις γερές βάσεις που θεμελιώσαμε. Γιατί πλέον είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας μας!

Γιατί πλέον είμαστε Ποτάμι!

* Ο Δημήτρης Τούσης είναι υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια

18 Ιανουαρίου 2015