17 Ιανουαρίου, 2015

Με το Ποτάμι για να αλλάξουμε τη χώρα

του Γιώργου Παπανικολόπουλου Οι ΑΜΕΑ βιώνουν έντονο ρατσισμό ή οίκτο στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν ανάπηροι με υπουργικά αξιώματα.

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολόπουλος

Φαντάζομαι ότι θα αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος σαν έμενα για την πατρίδα και τα συμφέροντα των πολιτών της Ηλείας... Θα σας απαντήσω ότι μια κακή στιγμή καθήλωσε το σώμα μου στο αναπηρικό αμαξίδιο, όχι όμως το πνεύμα μου και τα όνειρά μου, ούτε το πάθος μου για τη ζωή και την αγάπη για τον τόπο μου.

Είμαι εδώ για να δηλώσω τη διάθεσή μου να ασχοληθώ με τα προβλήματα του νομού. Είμαι εδώ για να σας αποδείξω ότι τίποτα δεν πρέπει να μας καθηλώνει και να μας υποτάσσει. Τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο αλλά και αδύνατο. Να πάψουμε κάποια στιγμή να είμαστε θεατές της ζωής μας αλλά πρωταγωνιστές... Είναι κάτι που το έμαθα καλά τα τρία τελευταία χρόνια . Μην αφήνουμε λοιπόν τίποτα να μας κόψει τα όνειρα για το μέλλον.

Όχι. δεν έχω σπουδάσει πολιτικός, δεν μιλώ με την ξύλινη γλώσσα τους, δεν τάζω διορισμούς και θέσεις που δεν υπάρχουν.

Δεν θα σας «φτιάξω γεφύρια» και δεν «θα σας φέρω και ποτάμια». Θα σας φέρω όμως τη σύμπνοια από το ΠΟΤΑΜΙ και θα γίνω ο κρίκος της αλυσίδας ώστε να ακουστεί επιτέλους και η φωνή των ευπαθών ομάδων, των ηλικιωμένων και των αναπήρων στη Βουλή.

Στόχος μου είναι να πείσω τον κόσμο να αγωνιστεί, να γίνει εξωστρεφής, να ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα, συντάξεις, πρόσβαση, γιατρούς, παιδεία. Να μπορούν οι ηλικιωμένοι να παίρνουν τη σύνταξή τους και τα φάρμακά τους χωρίς ταλαιπωρία, να μπορούν οι ανάπηροι να έχουν σύνταξη και νοσηλεία.

Να γίνουν οι πόλεις και τα χωριά μας προσιτά για όλους, να κρατήσουμε τους επιστήμονές μας στον τόπο μας. Να υπάρξει επιτέλους ειλικρινής παιδεία αλλά και μέριμνα να πάψει ο ρατσισμός.

Οι ΑΜΕΑ βιώνουν έντονο ρατσισμό ή οίκτο στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν ανάπηροι με υπουργικά αξιώματα.

Το Ποτάμι είναι ένα νέο κόμμα με νέους ανθρώπους που δεν έχουν ποτιστεί με την πολιτική της ανηθικότητας και της μάσας, που μπορεί να κοιτάξει τον συνάνθρωπο στα μάτια χωρίς ψέματα πολιτικά.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια γενναία προσπάθεια να αποκτήσουμε φωνή στη Βουλή, ώστε να αγωνιστούμε να προωθήσουμε θέσεις λύσεως των προβλημάτων και να είμαστε από τους πρώτους που θα επανέλθουν στην ανάπτυξη.

* Ο Γιώργος Παπανικολόπουλος είναι υποψήφιος στην Ηλεία

17 Ιανουαρίου 2015

Σχετικά