23 Ιανουαρίου, 2018

Ανάδειξη των συνεργειών αθλητικών διοργανώσεων και πολιτιστικής κληρονομιάς

Ο βουλευτής και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Μαυρωτάς, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αντιπρόεδρος της Υποεπιτροπής για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό ορίστηκε εισηγητής για την έκθεση «Strengthening the link between popular sports events and cultural heritage» (Ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ δημοφιλών αθλητικών διοργανώσεων και πολιτιστικής κληρονομιάς) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η έκθεση αφορά στη διασύνδεση μεταξύ αθλητισμού και πολιτισμού. Σκοπό έχει την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ μεγάλων αθλητικών γεγονότων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Ευρώπη μπορεί να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο αυτές τις συνέργειες αθλητισμού-πολιτισμού εξαιτίας του πλούσιου πολιτιστικού δυναμικού που έχει στο διάβα των αιώνων.

Ειδικά στην Ελλάδα με την εκτεταμένη πολιτιστική κληρονομιά το πάντρεμά της με τη φυσική δραστηριότητα και τις αθλητικές διοργανώσεις έχει ήδη ξεκινήσει (π.χ. Αυθεντικός Μαραθώνιος) και υπάρχει ένα έντονο συγκριτικό πλεονέκτημα για τον συνδυασμό των δύο αυτών τουριστικών προϊόντων. Το ψήφισμα αυτό αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει και να προωθήσει τέτοιες συνέργειες που αναδεικνύουν την πλούσια Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου