24 Μαΐου, 2018

Αμφίβολη η εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, προς τους Υπουργούς 1) Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και 2) Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την αμφίβολη εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ) για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, λόγω μη έκδοσης του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος και των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τους Υπουργούς: 1) Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και 2) Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Αμφίβολη η εισαγωγή των υποψηφίων στις Σχολές Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος»

Σύμφωνα με το ν. 4504/2017 (ΦΕΚ Α΄ 184/2017) η εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.) πραγματοποιούνται με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα Προεδρικά Διατάγματα, ούτε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορούν την ένταξη των Παραγωγικών Σχολών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η καθυστέρηση αυτή από τα συναρμόδια Υπουργεία εγκυμονεί τον κίνδυνο οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, να μην μπορούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις Σχολές Λιμενικού Σώματος για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Γιατί δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση των σχετικών νομοθετικών πράξεων για την εισαγωγή σπουδαστών στις σχολές Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 4504/2017;

2) Ακόμα και με την έκδοση των νομοθετημάτων οι Σχολές αυτές θα μπορούν να ενταχθούν έγκαιρα στα Μηχανογραφικά Δελτία του ΥΠΠΕΘ;

3) Τι προβλέπεται στην περίπτωση που οι ανωτέρω διαδικασίες τεθούν εκτός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Σπύρος Δανέλλης