18 Μαΐου, 2015

Ακόμα και απλές εθιμοτυπικές επισκέψεις γίνονται αφορμή για μικροπολιτικά σόου

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης από το βήμα της Γερουσίας απευθύνεται στην αντιπροσωπεία του Γαλλικού Ινστιτούτου ανωτέρων μελετών Ασφαλείας και Δικαιοσύνης (ΙΝΗΕS-J).

Για άλλη μια φορά το προεδρείο της ελληνικής βουλής οργάνωσε μια φιέστα με σκοπό να πουλήσει μικροκομματική πολιτική. Την ελληνική βουλή επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Γαλλικού Ινστιτούτου ανωτέρων μελετών Ασφαλείας και Δικαιοσύνης (ΙΝΗΕS-J), αποτελούμενη από ανώτατα στελέχη της Γαλλικής διοίκησης, δικαστές και εμπειρογνώμονες, με σκοπό να ενημερωθεί για τα θέματα αντιμετώπισης κινδύνων στην Ελλάδα. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε η Διαρκής Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, με εκπροσώπους που είχε ορίσει κάθε κόμμα.

Αρχής γενομένης από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε μια συζήτηση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανέβαιναν στο βήμα κι εκτόξευαν κατηγορίες προς αλλήλους: Η Χρυσή Αυγή για την «αδικία» που υφίσταται λόγω της προφυλάκισης των μελών της, ο ΣΥΡΙΖΑ για την «τεράστια ανθρωπιστική κρίση» που πλήττει τη χώρα και την οποία καταπολεμά με τα «σωτήρια» μέτρα που εισηγείται. Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησε καταδικάζοντας όσα συνέβαιναν στην αίθουσα, αφήνοντας και αυτός έκπληκτους τους 135 φιλοξενούμενους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μόνο ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, απευθύνθηκε στην Γαλλική αντιπροσωπεία μιλώντας για το θέμα: Την αντιμετώπιση κινδύνων. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών παίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τη δράση των εμπλεκόμενων δημόσιων φορέων. Στην Ελλάδα υπάρχουν εν ισχύ 37 νόμοι, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις – μέχρι και βασιλικά διατάγματα – για την αντιμετώπιση καταστροφών. Σημασία έχει, είπε ο Π.Καρκατσούλης, η απλούστευση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος εντός του οποίου καλούνται οι φορείς να ενεργήσουν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Στο Ποτάμι ασκούμε πολιτική για να λύσουμε προβλήματα. Όχι για να επιβεβαιώσουμε ή να απορρίψουμε ιδεολογίες», κατέληξε ο Π.Καρκατσούλης.

*O Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι βουλευτής Επικρατείας

18 Μαΐου 2015