4 Απριλίου, 2016

Αδιαφορία ή ανικανότητα στην εύρεση λύσης για αδέσποτα ζώα;

Το Υπουργείο Εσωτερικών τελεί σε κατάσταση «εξεύρεσης λύσης», σχετικά με τη διαχείριση περισυλλογής και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων στο Νομό Αχαΐας. Αυτό δηλώνει σε απάντηση σχετικής ερώτησης, που κατέθεσε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, αφού ακόμη μετά από τόσους μήνες δεν έχει εντοπισθεί ο χώρος, που πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ οι σχετικές μελέτες αναζητούν τις «συνοδές» αυτών.

Ο κ. Φωτήλας στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, είχε τονίσει ότι συνέπεια της δυσχερούς οικονομικής θέσεως, στην οποία έχει περιέλθει η μέση ελληνική οικογένεια, το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς τείνει να λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των ζώων που κυκλοφορούν αδέσποτα, συχνά υποσιτισμένα, άρρωστα και χωρίς τους κατάλληλους εμβολιασμούς. Επομένως, η μη ύπαρξη χώρου για τα ζώα αυτά, εδώ και μήνες, αναγάγει το ζήτημα της διαχείρισης της φροντίδας τους σε μείζον θέμα, λαμβανομένης υπόψη και της εύλογης ανησυχίας για τους ενδεχόμενους κινδύνους για τη δημόσια υγεία της τοπικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο, όμως, είτε αδιαφορεί για το θέμα, είτε είναι ανίκανο να δράσει. Δυστυχώς, φαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το «ελπίδα είναι η αίσθηση που έχουμε, πως η αίσθηση που έχουμε δεν είναι μόνιμη».

Ιάσονας Φωτήλας - Αχαΐας