15 Ιουνίου, 2017

Πεδίον του Άρεως: Να το σώσουμε

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Σπ. Λυκούδη

Σε σημερινή επίκαιρη ερώτηση για το Πεδίον του Άρεως του Σπύρου Λυκούδη Βουλευτή της Α’ Αθήνας με Το Ποτάμι και Αντιπροέδρου της Βουλής, απάντησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης.

Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τον Νοέμβριο του 2016 και βασίστηκε στις αναφορές της Ομάδας Φίλων Αστέγων του Πεδίου Άρεως, της Κίνησης Γονέων για τη προστασία του, της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, και της Επιτροπής του Αναπτυξιακού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αθηνά. Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Λυκούδης υπογράμμισε ότι το Πεδίον του Άρεως βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και υπάρχει πορνεία ακόμα και ανηλίκων. Μέσα στο πάρκο τα συντριβάνια είναι χωρίς νερό, πολλά δέντρα και φυτά έχουν ξεραθεί, δεν υπάρχει φωτισμός και είναι διάχυτη η δυσοσμία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια. Υποστήριξε ότι για να βρεθεί λύση θα πρέπει να μην είναι σε διάσταση αρμοδιοτήτων η Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Λυκούδης υπενθύμισε ότι ο Δήμος έχει ζητήσει επανειλημμένως να αναλάβει το πάρκο και εξέφρασε την απορία αν υπάρχουν λόγοι εμπιστοσύνης μεταξύ Κυβέρνησης και Δήμου.

Ο Υπουργός από τη μεριά του ζήτησε χρόνο και συνεργασία όλων των φορέων για την επίτευξη της λύσης στο θέμα του Π.'Αρεως. Ανέφερε στοιχεία για την μείωση της εγκληματικότητας και παραδέχτηκε ότι ούτε η Κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη με την σημερινή εικόνα του πάρκου, χωρίς όμως να παρουσιάσει σχέδιο των άμεσων δράσεων για τη βελτίωση της κατάστασης.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης εδώ:

Σχετικά