16 Ιανουαρίου, 2019

Ζούμε ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτροπής και ντροπής

Ομιλία Γρ. Ψαριανού στη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ας ξεχάσουμε για λίγο τους τσιπροκαμένους και ας βρεθούμε υποθετικά στο τέλος του 2014, όπου έχουμε κυβέρνηση σαμαροβενιζέλων. Και ο Βενιζέλος παίρνει το ΠΑΣΟΚ και φεύγει από την κυβέρνηση, αφήνοντας όμως μερικούς βουλευτές καβάντζα να τη στηρίζουν. Και ο Σαμαράς μαζεύει και κάτι περιτρίμματα από άλλα κόμματα και κρατάει τον αριθμό 151. Μπορείτε να μου πείτε, τι θα γινόταν σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα;

Ζούμε ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτροπής και ντροπής στην κοινοβουλευτική ιστορία μας. Είναι συγκλονιστικό το πόσο έχει προχωρήσει σε αυτή τη χώρα ένας μιθριδατισμός, όπου ο μέσος πολίτης έχει συνηθίσει το δηλητήριο σε αυξανόμενες δόσεις.

Είμαστε, λοιπόν, μπροστά στο φαινόμενο να έχουμε μία κυβέρνηση με 145 μασίφ βουλευτές ενός κόμματος και με 6 αποστάτες. Κρατάμε λοιπόν το “151” και πάμε για τα πεπρωμένα της φυλής. Είμαστε δε περήφανοι, που απαλλαγήκαμε από τα… ακροδεξιά βαρίδια, καθώς μερικοί κλωτσάγανε τόσο καιρό κάτω από τα τραπέζια και λέγανε, πότε θα τους ξεφορτωθούμε! Και τώρα πάμε να κάνουμε την κεντροαριστερά με τη χειμερινή σύναξη κεντροαριστερών αγροφυλάκων. Στο Μέγαρο με τον παίδαρο.

Επί χρόνια τρώγαμε ξύλο και ακούγαμε πως είμαστε αργυρώνητοι και πουλημένα τομάρια, επειδή ψηφίζαμε τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο Δημοκρατίας και εμποδίζαμε την άνοδο της αριστεράς στην κυβέρνηση! Ο σημερινός πρωθυπουργός και άλλοι σύντροφοί του, χτυπώντας τότε το χέρι του φώναζε: Δεν θα τολμάτε να βγείτε από τα σπίτια σας! Και ακούγαμε εκφράσεις όπως: “στο Γουδί, στις κρεμάλες, μερκελιστές, δωσίλογοι, τα παίρνεται από το ΔΝΤ”, δείχνοντας ανθρώπους και δίνοντας ονόματα.

Τώρα βγαίνουν στη Θεσσαλονίκη αφίσες, που στοχοποιούν ανθρώπους ως προδότες, επειδή θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, φαινόμενο τρισάθλιο, που ασφαλώς το καταδικάζουμε όλοι. Ελπίζω να κλείσουμε εδώ αυτόν τον διχασμό, που κήρυξαν κάποιοι πριν ακόμα από τις προηγούμενες εκλογές με αφίσες και συνθήματα τύπου «ή εμείς ή αυτοί».

Ας αρχίσουμε να μιλάμε σαν σε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και όχι σαν σε ένα μετασοβιετικό κατσαπλιαδιστάν, που αντλεί τις παραδόσεις του από τον πελατειασμό και την αθλιότητα και που σήμερα έχει μπει στα κοντέρ και στα στροφόμετρα εντελώς στα κόκκινα. Να το κλείσουμε εδώ, διότι ούτε τα συλλαλητήρια, ούτε τα δημοψηφίσματα δίνουν λύσεις. Οι χώρες δεν κυβερνώνται με τέτοιους τρόπους. Να θυμίσω, ότι τα μεγάλα συλλαλητήρια για το ΟΙΚΑΔΕ «να γυρίσει ο στρατός από τη Μικρά Ασία», καθαρίσανε τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που ούτε βουλευτής δεν βγήκε. Και μετά ήρθανε οι άλλοι και στείλαν το στρατό να πάει στα Άδανα και στην Άγκυρα. Και από κάποιους νταραβεριτζήδες της εξουσίας και προπαγανδιστές αθλιοτήτων, δήθεν εθνικιστές και πατριώτες, καταστράφηκε ο ελληνισμός της Μικράς Ασίας.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ: