9 Μαΐου, 2019

«Θεσμική εκτροπή η συμπεριφορά Πολάκη! Οι πολίτες να στηρίξουν το Ποτάμι»

Η πρώτη ομιλία του Νίκου Νυφούδη ως Βουλευτή κατά τη συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση

«Προφανώς και δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς όμως και θα καλέσω τους συμπολίτες μου να δουν καθαρά, να βάλουν μπροστά τη φωνή της λογικής, να μην υποκύψουν στις Σειρήνες εκ δεξιών και εξ αριστερών και να επιλέξουν συνειδητά να στηρίξουν το Ποτάμι στις προσεχείς Ευρωεκλογές», τόνισε στην πρώτη του ομιλία στην Βουλή, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Νυφούδης.

Κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο βουλευτής Νίκος Νυφούδης έστρεψε τα βέλη τόσο προς τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη ΝΔ αλλά και κατά του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Ο κ. Νυφούδης χαρακτήρισε ως θεσμική εκτροπή την επίθεση Πολάκη σε Κυμπουρόπουλο. «Είναι ζήτημα θεσμικό, είναι αιτία παραίτησης κ.Πολάκη… ένας Υπουργός και μάλιστα Υπουργός Υγείας να βάλλεται εναντίον μιας ολόκληρης κατηγορίας συμπολιτών μας. Θα περίμενα μία συγνώμη έστω και ετεροχρονισμένα».

Ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι κατηγόρησε από τη μία τη ΝΔ, ότι επιλέγει να χρησιμοποιήσει τις Ευρωεκλογές επικοινωνιακά και πως η πρόταση μομφής έχει προεκλογικό χαρακτήρα και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ, πως έχει πάρει «ταλέντο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Τέλος, ο Ν. Νυφούδης στην πρώτη του ομιλία στην Βουλή αναφέρθηκε και στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Στις επόμενες εκλογές ευελπιστώ πως θα απλοποιηθεί και η διαδικασία ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Να ακουστεί η φωνή αυτών που δεν φύγανε από επιλογή, αλλά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των τελευταίων 20 ετών. Φύγανε γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, γιατί η κατάσταση στη χώρα είχε γίνει αφόρητη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Σήμερα, συζητάμε την πρόταση μομφής της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Πολάκη. Πρόταση μομφής την οποία τεχνηέντως μετέτρεψε η Κυβέρνηση σε Παροχή Ψήφου Εμπιστοσύνης.

Και γιατί το έκανε αυτό;

Μα είναι προφανές! Σαφώς ελλόχευε ο κίνδυνος διαρροής Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι συνάδελφοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ηχηρά θα αποδοκίμαζαν και δεν θα αποδέχονταν την «Πρακτική Πολάκη».

Ενός Υπουργού, που προτιμά να επιδίδεται σε ένθεν και εκείθεν διαπληκτισμούς, την ώρα που το Υπουργείο του χάνει δωρεές εκατομμυρίων ευρώ όπως συνέβη στην περίπτωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως και παγκόσμια πρώτη, Υπουργός Υγείας να επιτίθεται με χυδαιότητα σε Υποψήφιο Ευρωβουλευτή, χρησιμοποιώντας, ως μομφή στο πρόσωπό του, το γεγονός ότι είναι Άτομο με Αναπηρία. Θεσμική εκτροπή θα το έλεγα εγώ! καθώς δεν είναι ζήτημα μεταξύ των κυρίων Πολάκη και Κυμπουρόπουλου. Είναι ζήτημα θεσμικό, είναι αιτία παραίτησης κ Πολάκη… ένας Υπουργός και μάλιστα Υπουργός Υγείας να βάλλεται εναντίον μιας ολόκληρης κατηγορίας συμπολιτών μας. Θα περίμενα μία συγνώμη έστω και ετεροχρονισμένα.

Ας πάμε όμως και στη ΝΔ.

Δεκαέξι μέρες πριν τις Ευρωεκλογές και αντί να συζητάμε για τα σοβαρά προβλήματα της Ευρώπης, για την κρισιμότητα των επικείμενων Ευρωεκλογών, για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, αντί να συζητάμε για το φαινόμενο του εθνικισμού, του Ευρωσκεπτικισμού, της ανόδου της ακροδεξιάς, αντί να παραδειγματιζόμαστε από τα λάθη του Brexit και των Βρετανών φίλων μας, τί κάνουμε;

Επιλέγει η ΝΔ να χρησιμοποιήσει τις Ευρωεκλογές ως επικοινωνιακό εργαλείο για να κερδίσει, όπως η ίδια νομίζει, ή μάλλον όπως η ίδια αυταπατάται, προεκλογικά οφέλη.

Γιατί φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του κ. Πολάκη εγείρει θέμα πρότασης μομφής στο πρόσωπό του, αλλά πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο της «Πολλακειάδας», του γνωστού κακόγουστου show. Επομένως, ισχύει το προφανές! η πρόταση μομφής ΤΩΡΑ έχει καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα.

Φυσικά, από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ομολογουμένως έχει ταλέντο στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, που ουδόλως τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως Ευρωβουλευτές, και που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μειώσει «τη χασούρα» της κάλπης, δεν έπεσε στην φάκα της ΝΔ.

Άλλαξε με τον γνωστό τρόπο την ατζέντα της συζήτησης! Είχε έτοιμο και το πρόσφερε απλόχερα πακέτο εξαγγελιών-μέτρων.

Εξαγγέλλει λοιπόν μια σειρά μέτρων που θα δώσουν ανάσα σε πολλές οικογένειες, που θα απαλύνουν κάπως τις δυσκολίες που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας στην καθημερινότητά τους, στην προσπάθειά τους για αξιοπρεπή διαβίωση. Το αντιλαμβανόμαστε όλοι.

Ένα πακέτο μέτρων όμως, που κατά πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιείται ως δόλωμα για τους πολίτες. Λες και οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για προεκλογικό μποναμά.

Και υπάρχουν δύο σκέψεις που δεν γνωρίζω ποια από τις δύο είναι χειρότερη. Υπήρχε αυτή η δυνατότητα για παροχές από την Κυβέρνηση και τις κρατούσαν ώστε να τις φέρουν προεκλογικά; Γιατί, αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες!

Ή δεν ήταν προγραμματισμένο, και χωρίς κανένα σχεδιασμό η Κυβέρνηση δίνει παροχές που δεν έχουν καν κοστολογηθεί και δεν έχουν καν υπολογίσει τον δημοσιονομικό αντίκτυπο τους με κίνδυνο να τις πληρώσουμε διπλά στο μέλλον;

Τουλάχιστον, όπως και να έχει, τα μέτρα είναι σε σωστή κατεύθυνση. Στην κατεύθυνση της επαναφοράς της οικονομίας στην κανονικότητα με μέτρα στήριξης τόσο της απασχόλησης όσο και της επιχειρηματικότητας. Μέτρα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας.

Αλήθεια όμως συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύετε ότι θα υποκλέψετε με αυτόν τον τρόπο την ψήφο του ελληνικού λαού δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές; Ο κόσμος δεν είναι αφελής. Καταλαβαίνει. Ο κόσμος περιμένει από εμάς ειλικρίνεια. Αλήθειες Μόνο!

Και κυρίως καταλαβαίνει την αγωνία, Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν σε κάθε πλευρά ξεχωριστά να εργαλειοποιήσουν τα αποτελέσματα της κάλπης κατά το δοκούν.

Για εμένα, που είμαι Βουλευτής λίγων μόνων ημερών ή για την ακρίβεια ωρών, τα πράγματα είναι απλά. Όπως ξεκάθαρα απλά ευελπιστώ να είναι και για κάθε πολίτη που θα πάει να ψηφίσει. Και που πρέπει να ψηφίσει! Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα όλων μας. Η μείωση της αποχής και η συμμετοχή των πολιτών στο κορυφαίο γεγονός της κάλπης των Ευρωεκλογών. Στις επόμενες εκλογές ευελπιστώ πως θα απλοποιηθεί και η διαδικασία ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Να ακουστεί η φωνή αυτών που δεν φύγανε από επιλογή, αλλά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των τελευταίων 20 ετών. Φύγανε γιατί δεν βρίσκουν δουλειά, γιατί η κατάσταση στη χώρα είχε γίνει αφόρητη.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και προβάλλω ως καθαρή επιλογή λογικής, τη στήριξη της φωνής του Ποταμιού. Το Ποτάμι, είναι ίσως το μόνο κόμμα που επέλεξε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του, βάσει των ικανοτήτων τους να προσφέρουν στην Ευρώπη και να υποστηρίξουν καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν επέλεξε celebrities της τηλεόρασης, αλλά προσωπικότητες που ο καθένας στο χώρο του διαπρέπει. Και καλώ τους συμπολίτες μου να δουν τα βιογραφικά των υποψηφίων όλων των κομμάτων –έστω και δειγματοληπτικά- και μετά να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους για την Ευρώπη.

Καλώ τους συμπολίτες μου να ενημερωθούν για τις ευρωεκλογές. Στο Ποτάμι με μια συγκεκριμένη ατζέντα 28 θέσεων γνωρίζουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Την Ευρώπη των πολιτών, των δικαιωμάτων, της προστασίας της ελευθερίας και της προόδου. Μια ευρωπαϊκή Αναγέννηση! Αυτό έχουμε ανάγκη όλοι!

Προφανώς και δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς όμως και θα καλέσω τους συμπολίτες μου να δουν καθαρά, να βάλουν μπροστά τη φωνή της λογικής, να μην υποκύψουν στις Σειρήνες εκ δεξιών και εξ αριστερών και να επιλέξουν συνειδητά να στηρίξουν Το Ποτάμι στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Επιλέξτε συνειδητά τους χρήσιμους και όχι τους δημοφιλείς, θα πω.

Σας ευχαριστώ.

Νίκος Νυφούδης - Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας