19 Μαρτίου, 2015

Τοποθέτηση Σπύρου Δανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την «ανθρωπιστική κρίση»

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου κ. Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και λοιπές διατάξεις».

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ν. Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και λοιπές διατάξεις».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Δανέλλης αναφέρθηκε στο ψευδεπίγραφο του τίτλου, από τη στιγμή που από τα συνολικά 32 άρθρα του, μόνο τα 5 πρώτα, τα οποία και υπερψηφίζει Το Ποτάμι, ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη, η Κυβέρνηση απλώς απαιτεί να λάβει λευκή επιταγή για την πολιτική της, καθώς κανένα από τα προαναφερθέντα άρθρα δεν εξειδικεύει τα κριτήρια, τις προτεραιότητες, τις δομές εφαρμογής και την απαιτούμενη αξιολόγηση για τη λήψη βοήθειας, αλλά αντίθετα όλα αυτά επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια των αρμόδιων Υπουργών, που θα τα ρυθμίσουν μέσω Κ.Υ.Α.

Ο κ. Δανέλλης, επίσης, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός των 200 εκατομμυρίων ευρώ δεν μας επιτρέπει να μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση. Αν όμως όντως έχουμε να κάνουμε με ανθρωπιστική κρίση τότε κοροϊδεύουμε την κοινωνία. Πέραν τούτων, ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνησης κ. Μάρδας παραδέχθηκε ότι η πηγή άντλησης αυτού του ποσού είναι ακόμη απροσδιόριστη.

Κατά το δεύτερο μέρος της ομιλίας του, ο βουλευτής καταφέρθηκε εναντίον της εισαγόμενης από την Κυβέρνηση τροπολογίας για την κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ κάτι που υποκρύπτει σκοπιμότητες που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια ελέγχου της δημόσιας τηλεόρασης με παλαιοκομματικό τρόπο και τη μετατροπή της σε κρατική.
Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, ήταν αυτό το οποίο σύμφωνα με το Ν. 4173/2013 εξασφάλιζε μια σχετική αμεροληψία και αντικειμενικότητα για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και επομένως η όποια καταστρατήγησή του, καμία σχέση δεν έχει με τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς.

Η κατάργηση αυτής της ασφαλιστικής δικλείδας θα επιτρέψει στις δυνάμεις της καμαρίλας, του πελατειασμού, της αναξιοκρατίας και της συνεχιζόμενης κομματικής εξάρτησης να ελέγξουν, εκ νέου, τη δημόσια τηλεόραση, κάτι που κατά το βουλευτή αποτελεί ένα εφιαλτικό ταξίδι στο παρελθόν, το οποίο δεν ταιριάζει σε ένα πολύτιμο εργαλείο ποιοτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως θα μπορούσε να είναι η ΕΡΤ.

Κλείνοντας ο κ. Δανέλλης τόνισε το γεγονός ότι η παρθενική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δυστυχώς, χαρακτηρίζεται από το σύνολο των παθογενειών της παραγωγής του νομοθετικού έργου του παρελθόντος, που τόσο έντονα κατήγγελλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως αντιπολίτευση.

Δείτε την ομιλία εδώ:

[youtube id="LIGURej-454"]

*Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου

19 Μαρτίου 2015