13 Ιουλίου, 2017

«Το τρένο της μεγάλης …αρπαχτής!»

Γρηγόρης Ψαριανός

Σχολιασμός του Γρ. Ψαριανού για τις λεκτικές επιθέσεις που δέχτηκε από την Άννα Βαγενά

Την έντονη αντίδραση της «βουλεύτριας» του Σύριζα, Άννας Βαγενά, προκάλεσε η ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού, που ήταν ειδικός αγορητής από το Ποτάμι στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για τα Πνευματικά Δικαιώματα στην ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, όταν ο Γρηγόρης Ψαριανός ζήτησε εξηγήσεις από την Υπουργό, κα Κονιόρδου, για την ανεξήγητη απόσυρση του προηγούμενου νομοσχεδίου Ξυδάκη-Μπαλτά τον Ιούλιο του ’16, αλλά και όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κουκουλώνει τα σκάνδαλα της «φαμίλιας» της ΑΕΠΙ, που λυμαίνεται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών επί δεκαετίες, η κυρία Βαγενά εν εξάλλω και διακόπτοντας επανειλημμένως τη διαδικασία επιτέθηκε στον βουλευτή, φωνάζοντας: «Δεν μπορείς να χωνέψεις ότι έχασες το τρένο, όταν ο Σύριζα έγινε κυβέρνηση».

Σε σχολιασμό, που ζητήθηκε αργότερα, από τον Γρ. Ψαριανό, σχετικά με το περιστατικό, απάντησε:
«Είχα φύγει πολλά χρόνια πριν από τον Σύριζα, πριν ξεκινήσει το τρένο, επειδή ακριβώς ήξερα πολύ καλά τι είχαν τα βαγόνια του. Γνωρίζαμε επίσης πολύ καλά τι …κάρβουνο καίει! Αντιθέτως, η κυρία Βαγενά, εν μία νυκτί, πήδηξε από τη βάρκα του ΠΑΣΟΚ στο τρένο του ΣΥΡΙΖΑ εν κινήσει.
Κι επειδή μιλάμε για εκλεκτές ηθοποιούς: παρακολουθούμε, άραγε, τραγωδία ή κωμειδύλλιο;»