22 Μαρτίου, 2019

Το Ποτάμι είναι μακράν η πιο ευρωπαϊκή φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο

Την προσπάθεια του Ποταμιού για την επανασύσταση της Κ.Ο. του μετά την επικείμενη παραίτηση Μάρκου και την επόμενη εκλογή Νυφούδη, με διερεύνηση του ακριβούς καθεστώτος περί σύστασης Κ.Ο., ανήγγειλε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς κατά τη χθεσινή του συμμετοχή στην εκπομπή «Ήταν Δίκαιο, Έγινε Πράξη» του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 FM με τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο.

Επικρότησε τη στάση της Ν.Δ. που αξίωσε την παράδοση της έδρας για όσους επιθυμούν τη μετάβαση από τη Βουλή στην Ευρωβουλή, εκδηλώνοντας την επιθυμία να δει ανάλογη στάση στο ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης βουλευτών, με πρόταξη της παράδοσης της έδρας και όχι την υποδοχή των ανεξαρτητοποιηθέντων στους κόλπους της.

Εξήγησε πως στο Ποτάμι ετοιμάζονται πρωτίστως για τις Ευρωεκλογές, καθώς δεν αναμένουν σύντομα τις εθνικές, αφού κανείς, άρα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν βιάζεται να πεθάνει. Επεσήμανε πάντως πως η απόφαση περί εθνικών εκλογών ανήκει στην Κυβέρνηση.
Περαιτέρω, ανέλυσε πως για το Ποτάμι, ως κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού, οι Ευρωεκλογές αποτελούν τη μητέρα των μαχών, καθώς το κόμμα υποστηρίζει την agendaMacron, σύμφωνα με την οποία το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό φιλελεύθερο κέντρο θα πρέπει να πάρει τα ηνία στην κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής αναγέννησης.Έθεσε ως στόχο του Ποταμιού να πειστούνοι πολίτες πως οι επόμενες Ευρωεκλογές δεν θα είναι η σύγκρουση των κόσμων της δεξιάς και της αριστεράς, όπως αναφέρει ο κ. Τζαννακόπουλος αλλά η σύγκρουση μεταξύ του κόσμου της πόλωσης και του κόσμου της σύνεσης.

Με αφετηρία, πως το Ποτάμι ως κόμμα του κέντρου έχει διεπιφάνειες, τόσο προς τα δεξιά όσο προς τα αριστερά, δεν θεώρησε παράδοξο στελέχη του να τείνουν προς τη μια ή προς την άλλη κατεύθυνση. Χαρακτήρισε όμως αθέμιτη την αποχώρηση βουλευτών από κόμμα χωρίς να παραδίδουν την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν. Τόνισε πως ο λαός βάζει και βγάζει τα κόμματα από τη Βουλή και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων βουλευτών. Κατέστησε σαφές πως υπάρχει απόλυτη συνεννόηση με τον κ. Λυκούδη για το κοινοβουλευτικό έργοτο οποίο δεν πρέπει να υποτιμάται,και πως ο τελευταίος είναι απολύτως συνεπής προς το Ποτάμι από την αρχή της συνεργασίας.

Aκούστε τη συνέντευξη

Σχετικά