6 Σεπτεμβρίου, 2015

Το Ποτάμι αναφέρεται στον χώρο του ορθού λόγου χωρίς φτιασιδώματα

«Το Ποτάμι, από τη στιγμή της ίδρυσής του αναφέρεται στον χώρο του ορθού λόγου, της αλήθειας και της κοινής λογικής, χωρίς φτιασιδώματα», ανέφερε στο ραδιόφωνο του ALPHA και στην εκπομπή των Ε. Αλεβίζου και Σ. Μπερετάνου το μεσημέρι της Δευτέρας, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κινήματος στο Ηράκλειο, Σπύρος Δανέλλης.

«Το Ποτάμι θα βοηθήσει με κάθε τρόπο, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι τομές που δεν έγιναν κατά το παρελθόν από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα, να μετεξελιχθεί σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου, στο Ποτάμι συνενώνονται όλες εκείνες οι δυνάμεις που θέτουν τα παραπάνω ως κύριο μέλημά τους και κινούνται από τον χώρο της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς, έως τον χώρο της πρώην ανανεωτικής, ευρωπαϊστικής αριστεράς που κατεξοχήν εξέφραζε αυτόν τον πολιτικό λόγο, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1990 και έπαψε παροδικά να εκπροσωπείται λόγω της μετάλλαξης του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου σε ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν Το Ποτάμι ‘’πρόκειται να συμμαχήσει και με τον διάβολο’’ ο Σπύρος Δανέλλης δήλωσε: «Δεν θεωρούμε κανέναν διάβολο ή άγγελο, η πραγματικότητα είναι πιο πολυσύνθετη. Εμείς λέμε ότι από τη στιγμή που είναι αναγκαίο να μεταβούμε από τα μονοκομματικά, κρατικιστικά μοντέλα διαχείρισης εξουσίας και οικονομίας στα μοντέλα της μέγιστης κοινωνικής συναίνεσης θα συνεργαστούμε με όποιον αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εκλογικό στρεβλωτικό και ληστρικό σύστημα, μας οδηγεί στην παραδοχή ότι δεν είναι δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, που θα αποτελέσει και τον κορμό της».

Κλείνοντας τόνισε ότι όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, το βασικό προγραμματικό της πλαίσιο θα είναι δεδομένο, από τη στιγμή που θα πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έθεσε το νέο μνημόνιο Τσίπρα.

«Άρα επ’ αυτού θα πρέπει να συνεννοηθούμε και να ιεραρχήσουμε τους στόχους, προκειμένου να ελαφρύνουμε την κοινωνία από τα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα και να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να δώσουμε το πάνω χέρι στην παραγωγική Ελλάδα, προκειμένου να δημιουργήσουμε εθνικό πλούτο».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

*Ο Σπύρος Δανέλλης είναι υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας.