5 Φεβρουαρίου, 2016

«Το δέντρο από τους καρπούς του κρίνεται»

«Το δέντρο από τους καρπούς του κρίνεται» είπε ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς κατά την ομιλία του στη Βουλή για την επερώτηση για το αγροτικό και παρουσίασε το «ελληνικό δέντρο»

Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, την τελευταία δεκαετία 2004-2014 είχαμε μείωση των εκτάσεων στα βιομηχανικά φυτά, δηλαδή βαμβάκι, τεύτλα, καπνό και ηλίανθο κατά 60%, στα κηπευτικά είχαμε μείωση των εκτάσεων και της παραγωγής 28% και 26% αντίστοιχα και στο αγελαδινό γάλα η παραγωγή μειώθηκε κατά 11%.

Ο κ. Αμυράς ανέφερε πως ευθύνες φέρουν τόσο οι κυβερνήσεις που διαχρονικά μοίραζαν τις επιδοτήσεις ΚΑΠ ως «δωράκι», όσο και οι αγρότες, που ως «υπνωτισμένοι και εξαρτημένοι» στις επιδοτήσεις, έμειναν πίσω στην παραγωγή και τις εξελίξεις.

Τέλος, ο κ. Αμυράς είπε «Υπάρχει λύση; Υπάρχει. Εμείς στο Ποτάμι καταθέσαμε προτάσεις μεταξύ των οποίων είναι η δίκαιη κατανομή της ενιαίας ευρωπαϊκής ενίσχυσης με κριτήριο τα στρέμματα και την καλλιέργεια, η άμεση ψήφιση νόμου περί Συνεταιρισμών και Οργανώσεων Παραγωγών με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η θέσπιση αφορολόγητου ορίου και ειδική μέριμνα για τα πολύ μικρά εισοδήματα, καθώς και η καθιέρωση δεικτών ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας