25 Ιανουαρίου, 2016

Τι συμβαίνει με τον Ωρωπό;

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την αυξημένη εγκληματικότητα, λόγω των κλοπών και ληστειών στα σπίτια τους.

Το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ) Ωρωπού με 2 μόλις περιπολικά και ελάχιστο προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί στις επείγουσες και αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει, προκειμένου να παράσχει αίσθημα ασφάλειας στις ζωές και τα σπίτια των κατοίκων.

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς και Ιάσων Φωτήλας, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ζητούν στοιχεία για την πορεία της εγκληματικότητας στην περιοχή του Ωρωπού κατά τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν πόσοι αστυνομικοί υπάλληλοι υπηρετούν την τρέχουσα περίοδο στο Α.Τ Ωρωπού και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ο υπουργός, ώστε να ενισχυθεί το Α.Τ και να καταστεί αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας.

Τέλος , ζητούν να μάθουν αν υπάρχει σχεδιασμός για απομάκρυνση του συγκεκριμένου Α.Τ ή συγχώνευσής του με κάποιο άλλο Α.Τ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή του Ωρωπού

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε τα τελευταία δύο χρόνια, η περιοχή του Ωρωπού αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την αυξημένη εγκληματικότητα λόγω καθημερινών κλοπών και ληστειών σε σπίτια κατοίκων.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού έχοντας στη διάθεσή του ελάχιστο προσωπικό και μόνο δύο περιπολικά, με το ένα εκ των οποίων να έχει επισκευαστεί πρόσφατα με χρήματα που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού. Έτσι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες και επείγουσες ανάγκες που έχουν προκύψει, να παράσχει αίσθημα ασφαλείας στις ζωές και να προστατέψει επαρκώς τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, που εκπροσωπεί χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, είχε ζητήσει συνάντηση μαζί σας, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου για να συζητηθεί η καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, συνάντηση η οποία κανονίστηκε και ακυρώθηκε.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εγκληματικότητα στην περιοχή έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ότι οι υποδομές και το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος δεν επαρκούν για να συλλάβουν ακόμα και γνωστές σπείρες κακοποιών με εντοπισμένα (τόσο από κατοίκους όσο και από αστυνομικούς) αυτοκίνητα, οδηγώντας σε αδιέξοδο και αίσθημα ανασφάλειας εκατοντάδες συμπολίτες του δήμου Ωρωπού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Θεωρείτε επαρκή τη στελέχωση του Α.Τ. Ωρωπού; Ποια είναι η προβλεπόμενη οργανική δύναμη για το εν λόγω Α.Τ. και πόσοι αστυνομικοί υπάλληλοι υπηρετούν την τρέχουσα περίοδο;

2. Προτίθεστε να αναλάβετε ενέργειες, και ποιες συγκεκριμένα, έτσι ώστε να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού και να καταστεί αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας;

3. Υπάρχει σχεδιασμός για απομάκρυνση του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος ή συγχώνευσής του με κάποιο άλλο Α.Τ.;

4. Τι στοιχεία έχουν καταγραφεί από τις υπηρεσίες σας για τα τελευταία 4 έτη ως προς την εγκληματικότητα στη συγκεκριμένη περιοχή;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιώργος Αμυράς - Β’ Αθηνών
Γιώργος Μαυρωτάς - Αττικής
Ιάσων Φωτήλας - Αχαΐας