31 Ιουλίου, 2015

Στο πλευρό των αγροτών που παράγουν

Το Ποτάμι καλεί την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί με σοβαρότητα και προοπτική και να μην αρκείται σε ερασιτεχνισμούς πάνω στον αγροτικό κόσμο. Η δημοσιοποίηση των θέσεων γίνεται στην έναρξη της περιοδείας του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βόρεια Ελλάδα για το αγροτικό ζήτημα.

Ανοίγει η ψυχή σου όταν επισκέπτεσαι την ελληνική περιφέρεια και βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που παράγουν, δημιουργούν, φέρνουν χρήμα και γι’ αυτούς και για τον τόπο”, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βελβεντό Κοζάνης,  στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα για το αγροτικό ζήτημα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, “η παρέα εδώ του Βελβεντού είναι μια υποδειγματική παρέα αγροτών. Το παρέα το λέω όχι με την έννοια των μεγεθών. Είναι μια πολύ – πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά είναι ουσιαστικά μια παρέα που παράγει, εξάγει, δημιουργεί και δείχνει το δρόμο ίσως και σε άλλους Συνεταιρισμούς και σε άλλες ομάδες παραγωγών. Έχουμε, όπως ξέρετε, πάρα πολλές αντιρρήσεις για τα μέτρα που έφερε ο κ. Τσίπρας και αφορούν τους αγρότες. Έχουμε πολλές αντιρρήσεις. Έχουμε αντιρρήσεις γιατί είναι ισοπεδωτικά. Οι αγρότες που παράγουν δεν αρνούνται να φορολογηθούν. Θέλουν να φορολογηθούν, θέλουν να συμβάλουν, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με δικαιοσύνη και πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί θετικά πρότυπα.

Δηλαδή να διευκολύνουμε τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς με μικρότερους φόρους και να περιορίσουμε την αυθαιρεσία που μπορεί να υπάρχει από μεμονωμένες δράσεις. Εμείς ως Ποτάμι έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως ξέρετε, για τη διόρθωση του μνημονίου του κ. Τσίπρα. Είναι προτάσεις στις οποίες θα επιμείνουμε. Ελπίζουμε από την πλευρά της κυβέρνησης να βρεθούν οι άνθρωποι που θα συζητήσουν μαζί μας το Σεπτέμβρη, πώς θα πρέπει να διορθωθούν τα πράγματα, γιατί Ελλάδα χωρίς αγροτική παραγωγή, Ελλάδα χωρίς ροδάκινα, χωρίς λάδι, χωρίς σταφύλι, δεν μπορεί να υπάρχει”.