ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν φαίνονται διατεθειμένοι ούτε καν να ανιχνεύσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού σε ερώτημα για τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί στην ομιλία του, στη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά, με θέμα Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία Εμπρός. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης οι Νίκος Ανδρουλάκης, Άννα Διαμαντοπούλου και Θόδωρος Μαργαρίτης. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 47) στις 19:30
Ο κ. Κύρκος θα επισημάνει επίσης όπως τόνισε ότι: «Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία, όμως στέκεται κριτικός απέναντι στις υπάρχουσες δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου. Το Ποτάμι φλερτάρει με πολύ μικρά ποσοστά καθώς δεν μετέφρασε τις πρωτοπόρες αναλύσεις του σε πειστική πολιτική πρόταση, η δε Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκινεί σχεδόν αποκλειστικά όσους αναπολούν τις παλιές καλές ημέρες του ΠΑΣΟΚ του 80.
Έτσι το προοδευτικό κέντρο και η σοσιαλδημοκρατία δεν απαντούν στα ερωτήματα όσων πολιτών δεν αρκούνται απλά στο «να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά αναζητούν την έξοδο από τα μνημόνια μέσω ανατροπής των πολιτικών που μας έφεραν σε αυτά. Γιατί είναι κρίμα που δίπλα στους συμπολίτες μας που πιστεύουν πως την κρίση την έφεραν «οι κακοί ξένοι» που μας επέβαλαν κάτι μνημόνια, βρίσκονται και άλλοι συμπολίτες μας που πιστεύουν πως η τεράστια πτώση του ΠΑΣΟΚ από το 44% του 2009 προήλθε επειδή «οι κακοί ξένοι» μας επέβαλαν κάτι μνημόνια.
Η οξύτατη οικονομική κρίση και η κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας αποτέλεσαν την νομοτελειακή κατάληξη ενός μοντέλου οικονομικής ψευδο-ανάπτυξης στηριγμένου στον πελατειασμό. Η ερώτηση λοιπόν δεν είναι πως πάλι με χρόνια με καιρούς κάποιοι θα ανακτήσουν τις θέσεις τους αλλά πως η χώρα θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική παίρνοντας υπόψη πως δύο πολύ ισχυρά κόμματα, το αριστερολαικιστικό του ΣΥΡΙΖΑ και το με νέο αρχηγό αλλά ουσιαστικά ίδιο σκελετό και στελέχη, κόμμα της ΝΔ, δεν φαίνονται διατεθειμένα ούτε καν να ανιχνεύσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτές τις απόψεις θα συνεισφέρω στη συζήτηση του Πειραιά και προσβλέπω σε έναν δυναμικό διάλογο».