9 Απριλίου, 2015

Συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά με το ΔΣ της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 8 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Γιώργου Μαυρωτά και συνεργατών του Ποταμιού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η περιρρέουσα φημολογία και διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων να προβεί σε αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι σημείωσαν ότι η φημολογούμενη επιλογή των διευθυντών από το Σύλλογο των Διδασκόντων αντί του συστήματος με αντικειμενικά κριτήρια και προσόντα, θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και την εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων και προφανώς δεν εφαρμόζεται σε κανένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η αξιοκρατία πρέπει να εξασφαλίζεται και να εμπεδώνεται στους χώρους εκπαίδευσης και διοίκησής τους και να μην προωθείται το κομματικό κράτος, οι πελατειακές σχέσεις και συναλλαγές, που το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι υποβάθμιση των σχολικών μονάδων, διατάραξη του κλίματος συνεργασίας και δημιουργία συγκρούσεων μεταξύ των διδασκόντων.

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης αναφέρθηκαν και συζητήθηκαν πολλά από τα προβλήματα που αφορούν το χώρο της Α’ βάθμιας αλλά και συνολικά το χώρο της εκπαίδευσης. Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου καθηκοντολογίου για τους Σχολικούς Διευθυντές όπως επίσης και η δυνατότητα αξιολόγησης των πεπραγμένων τους, ενώ προτάθηκε η ύπαρξη συγκεκριμένης ημέρας κάθε μήνα για τις τακτικές συνεδριάσεις των διδασκόντων και την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων.

Δείτε φωτογραφίες απ' τη συνάντηση:

2015-04-08 12.23.14

2015-04-08 12.25.11