8 Απριλίου, 2015

Η αντίδραση του κου Λουράντου: Όταν μπερδεύονται οι ρόλοι

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κος Λουράντος, «απάντησε» σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού Γ. Ψαριανός, Σ. Δανέλλης και Σ. Λυκούδης προς τον κ. Υπουργό Υγείας, σχετικά με το μέλλον του διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων.

Ο κος Λουράντος, αφού ξεπέρασε την έκπληξή του για την ερώτηση των τριών βουλευτών, για την οποία ενημερώθηκε από εξωτερικές πηγές(;) και την οποία χαρακτηρίζει «ερώτηση προπαγάνδα» υπέρ «κάποιων κολλητών τους» (;) - γεγονός που τελικά δεν του προκαλεί καμία έκπληξη -, επιπλήττει τους βουλευτές, γιατί απευθύνθηκαν στον Υπουργό και όχι στον ΠΦΣ!

Παρά το «ατόπημα» αυτό των βουλευτών, ο κος Λουράντος προχωράει στην επιστολή του με μια σειρά επισημάνσεων ως προς τα ερωτήματα που οι βουλευτές έθεσαν στον Υπουργό Υγείας, όπως:

 • Γιατί το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων συνιστά, για τους βουλευτές, μεταρρύθμιση;
 • Ποιοι είναι αυτοί οι «καταναλωτές» που υποστηρίζουν το διευρυμένο ωράριο; Είναι σίγουρα καταναλωτές ή μήπως τους μπερδεύουν οι βουλευτές με τους «φίλους τους» τους μεγαλοφαρμακοποιούς;
 • Για ποιο λόγο οι βουλευτές θεωρούν ότι δεν είναι στους ρόλους ενός σύγχρονου κράτους να επιβάλει ωράρια λειτουργίας;
 • Γιατί τελικά οι βουλευτές δεν αποκαλύπτουν τις πηγές των όσων αναφέρουν;
 • Τέλος ο κος Λουράντος σε διπλό ρόλο Υπουργού – Βουλευτή, προσθέτει ένα ακόμη ερώτημα που κακώς οι βουλευτές δεν συμπεριέλαβαν στην λίστα ερωτημάτων τους το οποίο και απαντάει.
  Επειδή η επιστολή που υπογραφούν οι κ.κ. Λουράντος και Μακρυγιάννης συνιστά απροκάλυπτη παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική διαδικασία και εφόσον οι πρόεδρος και γ.γ. του ΠΦΣ είναι τόσο πρόθυμοι να απαντούν σε ερωτήματα, ακόμη και σε αυτά που δεν απευθύνονται στους ίδιους ερωτώνται:

 • Με ποια αιτιολογία ένας συνδικαλιστικός φορέας παρεμβαίνει σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως είναι η υποβολή Ερώτησης από τους βουλευτές προς Υπουργούς;
 • Ποιοι είναι οι «κολλητοί» και οι μεγαλοφαρμακοποιοί οι οποίοι ισχυρίζεστε ότι συνομιλούν με τους βουλευτές του Ποταμιού;
 • Ποιες είναι οι πηγές σας για την παραπάνω ανυπόστατη κατηγορία και γιατί δεν τις αναφέρετε;
 • Μπορείτε να μας πληροφορήσετε για το καθεστώς των ωραρίων λειτουργίας των φαρμακείων στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Κατά προτίμηση σε χώρες εκτός του πρωην ανατολικού μπλοκ Ρουμανία, Πολωνία κλπ.