9 Μαΐου, 2019

Σε τροχιά σταθεροποίησης τα Δυτ. Βαλκάνια – Σε κλίμα αβεβαιότητας η Αν. Μεσόγειος

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού, πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, καλεσμένος στην εκπομπή “Ημερολόγιο” του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής στην Βόρεια Μακεδονία και οι προοπτικές οι οποίες διαγράφονται μετά την εκλογή του κ. Πεντάροφσκι στο ύπατο αξίωμα της χώρας του, σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Κακλίκης, στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ "Ηερολόγιο" με τον Παύλο Τσίμα.

Αναφορά επίσης έγινε στις επικίνδυνες εξελίξεις που σημειώνονται στα όρια των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Ελλάδας και Κύπρου, με την Τουρκία να έχει στείλει σκάφος γεωτρήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή και τους σημαντικούς παίκτες της διεθνούς κοινότητας να την μέμφονται για την παρανομία που αποπειράται να διαπράξει παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Σε ερώτηση του Παύλου Τσίμα εάν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω όξυνσης της κατάστασης από την τουρκική αυτή δραστηριότητα, ο πρέσβης Γιώργος Κακλίκης παρατήρησε ότι "ναι μεν πάντα υπάρχει κίνδυνος από τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά πιστεύω πως η τουρκική ηγεσία δεν θα προχωρήσει σε πραγματικά επιθετικές κινήσεις", όπως άλλωστε συνέβη καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του κυρίου Ερντογάν στα πολιτικά πράγματα της χώρας του κατά την οποία οι τουρκικές βολές κατά της Ελλάδας παρέμειναν στο φραστικό επίπεδο.

Ακούστε το ηχητικό: