19 Ιανουαρίου, 2016

Ψηφίζουν οι Έλληνες που διαβάζουν εφημερίδες;

Ο Γκορ Βιντάλ είχε πει κάποτε ότι “Οι μισοί Αμερικάνοι δεν έχουν διαβάσει ποτέ εφημερίδα. Οι μισοί δεν έχουνε ποτέ ψηφίσει για Πρόεδρο. Ελπίζω να είναι το ίδιο μισό”.

Διαβάζω στις εφημερίδες …

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας δηλώνει ότι επειδή έβαλε στην φυλακή τους «μπάνκστερς» η χώρα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελληνική Αλφα-Μπανκ δηλώνει αύξηση κερδών 17% στο τρίμηνο του 0.2% της ύφεσης.

Η κομμουνιστική Κούβα φιλοξενεί πάνω απο 20,000 αλλοδαπούς φοιτητές που πληρώνουν δίδακτρα στα δημόσια Πανεπιστήμια της. Η Ελλάδα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διαμορφώνει τις συνθήκες για να αποκλείσει σχεδόν κάθε ξένο φοιτητή, και αποκλείει ουσιαστικά τα δίδακτρα.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σαρώνει τις μαθητικές Ολυμπιάδες μέσα απο προγράμματα Αριστείας για τους καλύτερους μαθητές. Η Ελλάδα αναδεικνύει της Αριστεία ως στίγμα, και αναστέλλει την συμμετοχή των μαθητών στους σχετικούς διαγωνισμούς.

Στην Κύπρο ανοίγουν και άλλα οδοφράγματα, και για να τονωθεί η οικονομική συνεργασία των δύο κοινοτήτων. Στην Ελλάδα αναβαθμίζουμε ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη με κόστος μισό δις – προετοιμαζόμαστε για συγκρούσεις;

Μια κατεξοχήν θρησκευόμενη χώρα, η Ιρλανδία, κατοχυρώνει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Η Ελλάδα περιφέρει τα οστά της Αγίας Βαρβάρας στα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Το εύρωστο οικονομικά Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει και άλλη λιτότητα και οργανώνει δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα καταδικάζει την λιτότητα αλλά διαπραγματεύεται την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Ο προεδρεύων του Βρεττανικού κοινοβουλίου κάνει ήρεμες και σύντομες συστάσεις στους Βουλευτές να μην χειροκροτούν ενάντια στην παράδοση του κοινοβουλίου. Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κουνάει το δάχτυλο σε δημοσιογράφους και ζητά πιστοποιτικό κοινωνικών φρονημάτων απο τον μέλλοντα διυεθυντή της – ανεξάρτητης – τηλεόρασης.

Το FBI συλλαμβάνει μέλη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για διαφθορά. Η Ελληνική Αστυνομία κατάσχει δύο τόνους ηρωίνη σε σκάφος στην ιδιοκτησία του οποίου εμπλέκεται «στέλεχος γνωστής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταρίας» το οποίο ακόμα δεν έχει καταθέσει.

Ο Γκορ Βιντάλ είχε πει κάποτε ότι “Οι μισοί Αμερικάνοι δεν έχουν διαβάσει ποτέ εφημερίδα. Οι μισοί δεν έχουνε ποτέ ψηφίσει για Πρόεδρο. Ελπίζω να είναι το ίδιο μισό”.

Εσείς διαβάζετε εφημερίδες;

Αναστάσης Περράκης, Κοινότητα Ολλανδίας

other-side.gr