26 Απριλίου, 2018

«Πρωταθλητισμός… μέσω ποδηλασίας»

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης Γιώργου Αμυρά

Η Ελληνική αγωνιστική ποδηλασία είχε σήμερα την τιμητική της στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, με επίκαιρη ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ζήτησε να μάθει, έως πότε το υπερσύγχρονο ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. θα κλείνει τις πόρτες του στους αθλητές της εθνικής ομάδας ποδηλασίας λόγω αδυναμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) να καλύψει το κόστος των προπονήσεών τους στο ποδηλατοδρόμιο. Από την πλευρά της η Ε.Ο.Π. επικαλείται την έλλειψη πόρων, που οφείλεται στην καθυστέρηση εκταμίευσης από το Υπουργείο Αθλητισμού της τακτικής χρηματοδότησης του έτους 2017.

Η Ελλάδα είναι μια ιστορική και ανταγωνιστική δύναμη στην αθλητική ποδηλασία, ο Άρης Κωνσταντινίδης ήταν χρυσός Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία το 1896. Σήμερα έχουν παραλάβει την σκυτάλη εξαιρετικοί αθλητές με ήθος και καταπληκτικό χαρακτήρα, οι αδελφοί Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης, ο Περικλής Ηλίας, ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο Γιώργος Σταυρακάκης κ.α., που είναι πρωταθλητές σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν τιμήσει την Ελλάδα με τις συμμετοχές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γεώργιος Βασιλειάδης δεσμεύθηκε, ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να παραμείνει το προπονητήριο του Ο.Α.Κ.Α. ανοικτό για την προπόνηση των αθλητών.

Τέλος, ο Γιώργος Αμυράς πρότεινε στον υφυπουργό Αθλητισμού να ενώσουν δυνάμεις για να προωθήσουν τον ποδηλατικό σιδηροδρομικό τουρισμό στο αχρησιμοποίητο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για μια πολύ καινούρια παγκόσμια τάση στον τουρισμό, με τις λεγόμενες ποδηλατοδρεζίνες, δηλαδή ποδήλατα προσαρμοσμένα σε σιδηροδρομικές γραμμές, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οικογένειες με παιδιά, γκρουπ τουριστών και όποιον άλλον ενδιαφέρεται να κάνει ποδήλατο σαν να ήταν τρένο!

Επίσης, ο Γιώργος Αμυράς, ανέφερε τις ποδηλατοδρεζίνες ως μια εξαιρετική ευκαιρία για την τουριστική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, που θα ανοίξει δουλειές με ελάχιστο κόστος επένδυσης για νέους και φιλόδοξους επιχειρηματίες.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Σχετικά