16 Ιανουαρίου, 2015

Το Ποτάμι μας χρειάζεται συμμέτοχους

του Δημήτρη Βαρελά Η γενιά μας καλείται να ρισκάρει και να αγωνιστεί, από χρέος προς τους προηγούμενους και τους επόμενους.

Στην πραγματικότητα το ερώτημα είναι διπλό:
- γιατί με το Ποτάμι
- γιατί υποψήφιος βουλευτής

Το πρώτο ερώτημα μοιάζει ρητορικό, δεδομένου πως δεν θα μπορούσα να συνδράμω με την παρουσία μου σε κανένα άλλο πολιτικό φορέα στην Ελλάδα της σημερινής εποχής.
 
Τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά;
Η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο, ενώ ο ρόλος της στη διεθνή κοινότητα είναι υποβαθμισμένος.
Η ζωή μας είναι πιο δύσκολη παρά ποτέ.
Το πολιτικό σύστημα είναι τελείως αδιάφορο.
Οι πελατειακές σχέσεις ορίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή, ενώ οι αδύναμοι παραγκωνίζονται, καθώς αντιμετωπίζονται από τους κυβερνώντες ως αναλώσιμοι.

Το Ποτάμι πιστεύει σταθερά  στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας, επιδιώκει την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος  και απαιτεί ποιότητα ζωής  για κάθε πολίτη, με έμφαση στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο.
Βασικές αρχές του κινήματος είναι η δικαιοσύνη, η παιδεία και η εργασία. Η επιδίωξή τους οδηγεί σε μία κοινωνία αλληλεγγύης με στόχο την αξιοπρέπεια για όλους.

Και μας χρειάζεται συμμέτοχους. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό διδάχτηκα από την οικογένεια, τους δασκάλους και τις εργασιακές μου εμπειρίες, την ανάγκη για συνεργασία και ομοψυχία.
Η προοπτική εθνικής συνεννόησης για όλα τα μεγάλα ζητήματα που οραματίζεται και επιδιώκει με τη παρουσία του το Ποτάμι είναι η μοναδική που με εκφράζει.

Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα μοιάζει πιο σύνθετη.

Πρώτον, διότι ποτέ μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν υπήρξα κομματικοποιημένος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήμουν πολιτικοποιημένος και δεν με ενδιέφερε η ενασχόληση με τα κοινά. Αυτό καταδεικνύει η συνδικαλιστική μου δράση, μια και ασχολήθηκα με τα κοινά του κλάδου των μηχανικών. Συμμετείχα στο Δ.Σ της ΠΕΔΜΕΔΕ από το 2002 έως το 2004 και διετέλεσα γραμματέας του ΤΕΕ Ευβοίας στου οποίου τη διοίκηση μετέχω από το 2003, εκλεγμένος με τους Ανεξάρτητους Μηχανικούς.
 
Δεύτερον, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τον εαυτό μου μαχητή της ζωής. Στην καθημερινή μου ενασχόληση με την οικογενειακή επιχείρηση, όχι χωρίς δυσχέρειες και χωρίς μόχθο, πασχίζω να εξασφαλίσω στα τρία παιδιά μου μια ισορροπημένη ζωή.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται και η απάντηση:
Είμαι υποψήφιος με το Ποτάμι, για να συμβάλω τα μέγιστα ώστε να υπάρχει αύριο, το αύριο που οραματιζόμαστε για τα παιδιά μας.
Αξιώνουμε, όσοι αγαπάμε και μοχθούμε σε αυτό το τόπο, μία Ελλάδα με κοινωνία αλληλεγγύης, με δικαίωμα για όλους στη παιδεία και την εργασία, με την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και την αταλάντευτη δικαιοσύνη θεμέλιο λίθο. 

Έχω διδαχτεί από την μέχρι τώρα πορεία μου στη ζωή πως για κάθε καλό που δεν διεκδικούμε με πάθος, κάτι κακό βγαίνει μπροστά και θερίζει ανενόχλητο.

Ας μη γελιόμαστε. Η γενιά μας καλείται να ρισκάρει και να αγωνιστεί, από χρέος προς τους προηγούμενους και τους επόμενους.

Ως εκ τούτου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί,  πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, στην Εύβοια.
 
* Ο Δημήτρης Βαρελάς είναι υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια

16 Ιανουαρίου 2015