12 Ιανουαρίου, 2015

To Ποτάμι είναι η μόνη ελπίδα

του Περικλή Βαλλιάνου Στις εκλογές αυτές, όποιος και να είναι πρώτος, μόνο η δύναμη του Ποταμιού μπορεί να εγγυηθεί ότι οι υπαίτιοι της καταστροφής δεν θα συνεχίσουν να νέμονται ανενόχλητοι την εξουσία.

Γράφει ο Περικλής Βαλλιάνος

Συντάχθηκα με το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή. Γιατί οι αξίες και οι πολιτικές που διακήρυξε είναι οι μόνες που μπορούν να αντιστρέψουν την δραματική παρακμή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Απαιτούμε την κατάλυση του κομματικού κράτους, την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και την επαναβεβαίωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Απαιτούμε κυρίως ένα νέο ήθος κοινωνικής προσφοράς.

Η πολιτική πρέπει να πάψει να είναι προσοδοφόρο επάγγελμα για ανίκανους. Για τους υπηρέτες ιδιωτικών συμφερόντων (συντεχνιακών και επιχειρηματικών) που λυμαίνονται τον κοινωνικό πλούτο κάτω από το υποκριτικό κάλυμμα ψευδεπίγραφων «ιδεολογιών».

Η μεγάλη επιτυχία του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή είναι ότι συγκέντρωσε στις τάξεις του άξιους ανθρώπους με αποδεδειγμένο κοινωνικό έργο και ρηξικέλευθες ιδέες για την μετεξέλιξη επί τέλους της χώρας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με τους θεσμούς του δικαίου να ισχύουν πέρα και πάνω από προσωπικές διασυνδέσεις και κομματικές εντάξεις. Ακριβώς αυτούς που είχαν αρνηθεί να ενσωματωθούν στο εκφυλισμένο και ληστρικό κομματικό κατεστημένο που έριξε τη χώρα στον γκρεμό.

Με τις τελευταίες προσχωρήσεις το κόμμα μας ενώνει πλέον υπό τη στέγη του και μια λαμπρή πλειάδα ανθρώπων από άλλους κομματικούς χώρους που δεν συνέπραξαν στην παρακμή και μοιράζονται μαζί μας το όραμα για μια δημιουργική και ευρωπαϊκή Ελλάδα. Αυτούς που από την πρώτη στιγμή είχαμε διακηρύξει ότι τους θέλουμε συνεργάτες μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτελέσουμε την κρίσιμη μάζα που θα σπάσει τα δεσμά της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς, που ντροπιάζουν τον λαό μας και στραγγαλίζουν το δημιουργικό του δυναμικό.

Στις εκλογές αυτές, όποιος και να είναι πρώτος, μόνο η δύναμη του Ποταμιού μπορεί να εγγυηθεί ότι οι υπαίτιοι της καταστροφής δεν θα συνεχίσουν να νέμονται ανενόχλητοι την εξουσία. Όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη αυτή, τόσο πιο δύσκολο θα είναι το εγχείρημα της παλαιοκομματικής παλινόρθωσης.

Τα ψηφοδέλτια έχουν ανακοινωθεί. Συγκρίνετε τα δικά μας με τον άλλων. Απέναντι στο συνονθύλευμα γυρολόγων, φανατικών, τρωκτικών και τροφίμων του σάπιου συστήματος οι άνθρωποι του Ποταμιού είναι το πρόσωπο της αναγεννημένης Ελλάδας που αξίζουμε.

* Ο Περικλής Βαλλιάνος είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας