16 Ιανουαρίου, 2015

Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και τον γόνιμο διάλογο

του Γιάννη Κασπίρη Οι περισσότεροι από εμάς μετρούν ατελείωτες ώρες συζητήσεων για το αβέβαιο μέλλον της χώρας μας, την χρεωκοπία του πολιτικού μας συστήματος για την κλεπτοκρατία και τον παρασιστισμό.

Οι περισσότεροι από εμάς μετρούν ατελείωτες ώρες συζητήσεων για το αβέβαιο μέλλον της χώρας μας, την χρεωκοπία του πολιτικού μας συστήματος για την κλεπτοκρατία και τον παρασιστισμό. Το Ποτάμι είναι προϊόν τέτοιων συζητήσεων κριτικής και αμφισβήτησης του παλιού και της αναζήτησης του νέου, το μαρτυρά άλλωστε και η ιστορία των ανθρώπων που το ίδρυσαν. Και δεν είναι τυχαίο πως ένα χρόνο από την δημιουργία του κατάφερε να συσπειρώσει στους κόλπους του εκπροσώπους από το σύνολο του μεταρρυθμιστικού τόξου και να αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον.

Με το ποτάμι συμπορεύτηκα από την αρχή της γέννησής του δημιουργώντας ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ, μια web βιντεοθήκη διαλόγου που συνοδεύει το site μας μέχρι και σήμερα. https://topotami.gr/category/to-potami-pou-akoui/

Το Ποτάμι έχει στο DNA του τη συνεργασία και τον γόνιμο διάλογο! Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους (σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι και οικολόγοι) συνυπάρχουν και παράγουν πολιτική με δημιουργικό τρόπο ώστε να βρούμε εφικτές λύσεις για την ανόρθωση της χώρας.
Η ελπίδα όμως διάσωσης της χώρας βασίζεται στην αλλαγή νοοτροπίας ενός ολόκληρου λαού. Όσοι από εσάς πιστεύουν πως έχουμε ανάγκη από εθνική συνεννόηση και συλλογική δράση, οι εκλογές αυτές ας είναι η ευκαιρία και αφορμή να συμπορευτούν μαζί μας. Το στοίχημα δεν είναι η εκπροσώπηση μας στην Βουλή, αλλά το μέγεθος αυτής της εκπροσώπησης. Όσο πιο ισχυρός και συμπαγής αναδειχθεί μετεκλογικά ο μεταρρυθμιστικός χώρος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να ηττηθεί ο λαϊκισμός και να επικρατήσει η αξιοσύνη στην πολιτική ζωή του τόπου, απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνουμε βήματα μπροστά.
Για την μεγάλη εκπροσώπηση λοιπόν πρέπει να παλέψουμε,
αυτή είναι η πρόκληση των εκλογών

16 Ιανουαρίου 2015