8 Μαΐου, 2017

Ποιες είναι οι προτάσεις για τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics);

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης και τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Οικονομίας & Ανάπτυξης και β) Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και το έργο του συσταθέντος από το 2014 Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής Αλυσίδας, κατέθεσαν οι βουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς (Β’ Αθήνας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β’ Αθήνας).

Οι βουλευτές τονίζουν πως ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) είναι ένας από τους σημαντικότερους της Ελληνικής οικονομίας με συνεισφορά 11% στο ΑΕΠ και μεγάλη προοπτική ανάπτυξης και ζητούν να μάθουν αν το Συμβούλιο έχει εκπονήσει, ως όφειλε, Ετήσιο Προγραμματισμό Δράσεων για τα έτη 2015 και 2016, πόσες φορές έχει συνεδριάσει, τι πρωτοβουλίες έχει δρομολογήσει και αν έχει εξετάσει κίνητρα για επενδύσεις στη βάση των όσων προβλέπονται από το Νόμο σύστασής του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης με ΑΚΕ:

Προς: α) τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης και β) τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Ποιες είναι οι προτάσεις του Συμβουλίου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής για τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics);»

Ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) είναι ένας από τους σημαντικότερους και πολλά υποσχόμενους κλάδους στην Ελλάδα, που συνεισφέρει στο σύνολό του περίπου το 11% του ΑΕΠ.
Με το Άρθρο 7 του Ν.4302/2014, συστάθηκε Συμβούλιο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης (πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας) ως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης και του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, τη δρομολόγηση πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της οργάνωσης της εφοδιαστικής και της συνεργασίας των συναρμόδιων δημοσίων Αρχών, τη σύνταξη προτάσεων για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, την επανεξέταση και απλοποίηση των διαδικασιών, την εκπόνηση ετήσιου προγραμματισμού δράσης με χρονική ιεράρχηση ενεργειών, τη διατύπωση προτάσεων για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση υφισταμένων μεταφορικών υποδομών, την εξέταση κινήτρων για επενδύσεις σε καινοτόμες και περιβαλλοντικά συμβατές δράσεις στην Εφοδιαστική.

Στη βάση των ανωτέρω ερωτούνται οι κ. Υπουργοί:

1. Πόσες φορές έχει συνεδριάσει το Συμβούλιο από την σύστασή του έως σήμερα και ποιες ημερομηνίες;

2. Τι πρωτοβουλίες έχει δρομολογήσει το Συμβούλιο για τη βελτίωση της οργάνωσης της εφοδιαστικής και της συνεργασίας των συναρμόδιων δημοσίων Αρχών;

3. Έχει συντάξει το Συμβούλιο προτάσεις κωδικοποίησης της νομοθεσίας και απλοποίησης των διαδικασιών; Παρακαλούμε να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα με τις προτάσεις.

4. Έχει εκπονήσει το Συμβούλιο ετήσιο προγραμματισμό δράσης. Παρακαλούμε να κατατεθούν οι ετήσιοι προγραμματισμοί δράσης των δύο τελευταίων ετών.

5. Έχουν εξετασθεί κίνητρα για επενδύσεις σε καινοτόμες και περιβαλλοντικά συμβατές δράσεις στην Εφοδιαστική; Παρακαλούμε να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιώργος Αμυράς – Β’ Αθήνας
Γρηγόρης Ψαριανός – Β’ Αθήνας