5 Νοεμβρίου, 2015

«"Πετρελαιοκίνητα" νησιά θέλει η κυβέρνηση»

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας, Γιώργος Αμυράς, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, για το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και την ενσωμάτωση της Ενεργειακής Οδηγίας.

«Η ΔΕΗ έλαβε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δάνειο 190.000.000 Ευρώ για εγκατάσταση νέων πετρελαϊκών μονάδων σε Ρόδο, Σαντορίνη και Μύκονο τη στιγμή που μελέτη των Περιβαλλοντικών Όρων δείχνει ότι θα υπάρχει σοβαρή ρύπανση και παράλληλα ανεπίτρεπτη σπατάλη οικονομικών πόρων για εισαγωγή πετρελαίου ενώ δεν διασφαλίζεται και η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας», όπως αποκάλυψε ο βουλευτής.

Ο κ. Αμυράς πρότεινε να πάψουν τα νησιά μας να είναι «πετρελαιοκίνητα» και ότι η μόνη λύση είναι η στροφή κατά 100% σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ επεσήμανε ότι για ένα τέτοιο Νομοσχέδιο, στο οποίο γίνεται λόγος για εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος και του οποίου η Νομιμότητα βασίζεται στο αρ. 24 του Συντάγματος, δεν έχουν μετρηθεί οι συνέπειες μέσω κάποιας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως ομολογείται ρητά στην σελ. 260 της Έκθεσης Αξιολόγησης Συνεπειών που συνοδεύει το Νομοσχέδιο!

Τέλος, ο κ. Αμυράς προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί με τα περιβαλλοντικά θέματα υπενθυμίζοντάς τους το άρθρο 32 για τα δάση, το οποίο, μετά από δική του καταγγελία, ο υπουργός πήρε πίσω την αρχική διατύπωση και αναγκάστηκε να το διορθώσει.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας