8 Μαΐου, 2015

Παλαιοί εργαζόμενοι ΕΡΤ εναντίον παρουσιαστών ΝΕΡΙΤ

Με ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς καλεί τον υπουργό να πάρει θέση και τονίζει ότι «πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου 4324/2015 για την επανασύσταση της ΕΡΤ πρόλαβε να κάνει την εμφάνισή του ο ρεβανσισμός του τύπου «παλαιοί» εργαζόμενοι ΕΡΤ εναντίον εργαζομένων ΝΕΡΙΤ.

Επικροτεί ή αποδοκιμάζει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ να αποκλειστούν οι παρουσιαστές της ΝΕΡΙΤ και της ΔΤ από τον «αέρα» της νέας ΕΡΤ;

Με ερώτησή του ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς καλεί τον υπουργό να πάρει θέση και τονίζει ότι «πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του νέου νόμου 4324/2015 για την επανασύσταση της ΕΡΤ πρόλαβε να κάνει την εμφάνισή του ο ρεβανσισμός του τύπου «παλαιοί» εργαζόμενοι ΕΡΤ εναντίον εργαζομένων ΝΕΡΙΤ. Έτσι θα είναι η αυριανή μέρα της νέας ΕΡΤ; Θα υπάρχουν καλοί και κακοί εργαζόμενοι, δικοί μας και δικοί τους;»

Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια των αποτελεσμάτων που ήδη προκαλούν οι κακές ρυθμίσεις του νόμου, ο οποίος δίνει παρεμβατικές εξουσίες περισσότερες του αναλογούντος σε ομάδες εργαζομένων και δεν κατοχυρώνει θεσμικά αντίβαρα ελέγχου παρόμοιων αποφάσεων της διοίκησης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Επικρατείας Νικόλαο Παππά

Θέμα: «Παλαιοί» εργαζόμενοι ΕΡΤ εναντίον εργαζομένων ΝΕΡΙΤ

Κύριε Υπουργέ,

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του Εθνικού Τυπογραφείου από τον νόμο 4324/2015 για την επανασύσταση της ΕΡΤ και ήδη πρόλαβε να κάνει την εμφάνισή του ο ρεβανσισμός του τύπου «παλαιοί» εργαζόμενοι ΕΡΤ εναντίον εργαζομένων ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με σωρεία δημοσιευμάτων οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε γενική συνέλευσή τους αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν στην επερχόμενη διοίκηση να κοπεί από τον «αέρα» της νέας ΕΡΤ κάθε παρουσιαστής ή παρουσιάστρια που εργάστηκε στη ΝΕΡΙΤ ή τη Δ.Τ.
Έτσι θα είναι η αυριανή μέρα της νέας ΕΡΤ;

Θα υπάρχουν καλοί και κακοί εργαζόμενοι, δικοί μας και δικοί τους ;
Εντύπωση προκαλεί η επισήμανση των δημοσιευμάτων ότι η πρόταση αποκλεισμού έγινε αποδεκτή από τη νέα διοίκηση, η οποία φέρεται έτοιμη να υιοθετήσει αυτή την λογική ως σημάδι αλλαγής στην εικόνα της νέας ΕΡΤ.

Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια των αποτελεσμάτων που ήδη προκαλούν οι κακές ρυθμίσεις του νέου νόμου, ο οποίος δίνει παρεμβατικές εξουσίες περισσότερες του αναλογούντος σε ομάδες εργαζομένων και δεν κατοχυρώνει θεσμικά αντίβαρα ελέγχου παρόμοιων αποφάσεων της διοίκησης αν τελικά γίνουν αποδεκτές τέτοιες προτάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι σε γνώση του οι συγκεκριμένες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των πρώην απολυμένων της ΕΡΤ;

2. Επικροτεί ή αποδοκιμάζει αυτές τις προτάσεις;

3. Σε περίπτωση που η νέα διοίκηση συμφωνήσει με τις ανωτέρω προτάσεις, τι προτίθεστε να κάνετε, εφόσον διαφωνείτε;

O ερωτών βουλευτής
Γιώργος Αμυράς - Β' Αθήνας

8 Μαΐου 2015