1 Μαρτίου, 2017

Ομολογία Τσακαλώτου: Προβληματική η προνομοθέτηση!

Ομιλία του Γιώργου Αμυρά στην επιτροπή Οικονομικών

«Να απαντήσει ο Υπουργός, εάν θεωρεί τη προνομοθέτηση μέτρων όπως μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων συνταγματική ή όχι», κάλεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, τον Υπουργό Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στη Βουλή, κάνοντας τον κ. Τσακαλώτο να παραδεχθεί στην απάντηση του, ότι «τα προνομοθετήματα είναι προβληματικά από δημοκρατικής άποψης. Δεν είναι ο,τι καλύτερο έχει γίνει ποτέ».

Αναφερόμενος στις γκρίζες δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup με τα υποτιθέμενα αντίμετρα που θα εξουδετερώσουν τα σκληρά μέτρα που έρχονται, ο κ. Αμυράς σχολίασε ότι «αυτό μας θυμίζει το σύνθημα που βροντοφωνάζουν κάποιοι επιτήδειοι πέριξ της Ομονοίας με τρία τραπουλόχαρτα στα χέρια: «πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις!».

O κ. Αμυράς κάλεσε τον Υπουργό Oικονομικών να δώσει ειλικρινείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό «ως Τσακαλώτος του Eurogroup και όχι ως Ευκλείδης των ‘‘53’’ που άλλα υπογράφει στις Βρυξέλλες και άλλα καταγγέλλει εδώ».

Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να περιορίσει τα 3,5 δισ . € για αγορά F-35 που σχεδιάζει ο Υπουργός Άμυνας, όπως άλλωστε τα έχει υπολογίσει ο κ. Νίκος Φίλης, αλλά δυστυχώς γι' αυτήν την κυβέρνηση λεφτά υπάρχουν για τανκς όχι για βούτυρο», είπε ο κ. Αμυράς.