28 Απριλίου, 2015

Ομιλία Γιώργου Αμυρά στην Ολομέλεια για το Νομοσχέδιο ανασύστασης της ΕΡΤ

Τι απέγινε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΠΟΣΠΕΡΤ, πόσα χρήματα υπήρχαν την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ και πόσα σήμερα; Θα διατηρήσει η κυβέρνηση το ακαταδίωκτο των εκκαθαριστών της ΕΡΤ κ της ΔΤ;

Τι απέγινε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΠΟΣΠΕΡΤ, πόσα χρήματα υπήρχαν την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ και πόσα σήμερα; Θα διατηρήσει η κυβέρνηση το ακαταδίωκτο των εκκαθαριστών της ΕΡΤ κ της ΔΤ; Θα αποτρέψει η κυβέρνηση τον κίνδυνο να πληρώνει η ΕΡΤ 100.000 ευρώ τον μήνα για υπενοικίαση ψηφιακών πομπών και αναμεταδοτών λόγω της ακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ μετά από καταγγελίες διαπλοκής;

Τα ερωτήματα αυτά έθεσε προς τον υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, ο βουλευτής Β Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Ολομέλεια για το Νομοσχέδιο ανασύστασης της ΕΡΤ.

«Ανακαινίζετε ένα τρένο, του βάζετε νέες ταπετσαρίες και μηχανή αλλά το τοποθετείτε στις παλιές ράγες με αφετηρία και τερματικό σταθμό το γραφείο του υπουργού, καθώς εκείνος διορίζει τη διοίκηση, εκείνος αποφασίζει ακόμη και για την αύξηση των 3 ευρώ του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Ο κ. Αμυράς κατέθεσε στην Ολομέλεια την μελέτη που εκπόνησε ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργης Γραμματικάκης με τίτλο «Η Δημόσια Τηλεόραση στα Κράτη μέλη της ΕΕ» όπου περιγράφεται αναλυτικά μια συγκριτική ανάλυση των Δημόσιων Τηλεοράσεων της Ε.Ε. ώστε η κυβέρνηση να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για το ευρωπαϊκό ραδιοτηλεοπτικό μοντέλο και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν άλλες χώρες.

Τέλος ο κ. Αμυράς κάλεσε τον Υπουργό να αποκαταστήσει τη νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και να πάψει το καθεστώς ασάφειας και γκρίζων ζωνών.

*Ο Γιώργος Αμυράς είναι βουλευτής Β' Αθήνας

28 Απριλίου 2015